Toader: MJ a elaborat proiectul de lege pentru modificarea Codurilor penale în limitele deciziilor CCR şi directivelor UE

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, precizează vineri, pe Facebook, că proiectul de lege pentru modificarea Codurilor penale a fost elaborat de MJ în limitele deciziilor Curţii Constituţionale şi directivelor Uniunii Europene.

RomaniaTV.net
26 oct. 2018, 11:42
Toader: MJ a elaborat proiectul de lege pentru modificarea Codurilor penale în limitele deciziilor CCR şi directivelor UE

„Simple precizări, contrare unor afirmații apărute în spațiul public !

Ministerul Justiției a elaborat proiectul de lege pentru modificarea Codului penal și a Codului de procedură penală, în sensul punerii acestora de acord cu deciziile CCR, precum și pentru transpunerea Directivelor referitoare la confiscarea extinsă, respectiv consolidarea prezumției de nevinovăție.
Proiectul de lege a fost elaborat în limitele deciziilor CCR și Directivelor UE !
La data de 18 august 2017, Guvernul României a adoptat respectivul proiect de lege, care a fost transmis către Parlament în vederea legiferării”, a scris Tudorel Toader, pe Facebook.

Precizările ministrului Justiţiei vin după ce CCR a admis parţial, joi, sesizările formulate de preşedintele Klaus Iohannis, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, PNL, PMP şi USR privind modificările aduse Codului penal şi Legii pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie.

Judecătorii au stabilit, printre altele, că modificările aduse infracţiunilor de abuz în serviciu şi trafic de influenţă sunt neconstituţionale şi au respins contestaţiile cu privire la abrogarea infracţiunii de neglijenţă în serviciu, scrie Agerpres. 


loading...