Toader: Parlamentul va putea funcţiona şi fără opoziţie, ne vom organiza pentru a avea cvorum

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a declarat că Parlamentul va putea să lucreze chiar dacă opoziţia va absenta, arătând că, atât la Cameră cât şi la Senat, majoritatea parlamentară se va organiza astfel încât să aibă cvorum de lucru, inclusiv cu parlamentari miniştri.

RomaniaTV.net
30 ian. 2012, 16:18
Toader: Parlamentul va putea funcţiona şi fără opoziţie, ne vom organiza pentru a avea cvorum

„Noi avem cvorum de şedinţă şi la Camera Deputaţilor şi la Senat. Din punct de vedere numeric, la Senat cvorumul de lucru este 68, iar noi avem 69 de senatori, cu tot cu miniştri care sunt senatori. Nu contează, ne organizăm în aşa fel să vină toţi, ne vom organiza să avem peste tot cvorum”, a precizat Mircea Toader.

Liderul deputaţilor PDL a spus că nu înţelege de ce opoziţia doreşte să nu aibă niciun cuvânt de spus, dar a subliniat că Parlamentul va putea să lucreze.

„Parlamentul va putea să lucreze, aşteptăm ca opoziţia să vină să-şi susţină iniţiativele, îi invităm să le susţină, dacă vor bine, dacă nu nu”, a adăugat Mircea Toader.

El a arătat că, în aceste condiţii, nu înţelege cum opoziţia poate să depună o moţiune de cenzură în Parlament.

USL va intra în grevă parlamentară până la alegeri, a anunţat, luni, preşedintele PNL, Crin Antonescu. El a precizat că senatorii şi deputaţii PSD, PNL şi PC îşi vor păstra „mandatul şi dreptul de vot” pe care să le activeze „în situaţii de maximă importanţă”.