Toader: PDL merge în opoziţie. Boc e supărat

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a declarat, vineri, după adoptarea moţiunii de cenzură, că PDL merge în opoziţie şi că deputaţii minorităţilor sunt cei care nu au respectat decizia luată în coaliţie şi au mers la vot.

RomaniaTV.net
27 apr. 2012, 12:38
Toader: PDL merge în opoziţie. Boc e supărat

„Mergem în opoziţie. Preşedintele Emil Boc este supărat, minorităţile nu au respectat decizia luată în coaliţie şi au mers la vot”, a spus Toader.

Guvernul Ungureanu a căzut în urma adoptării moţiunii de cenzură, în Parlament fiind exprimate 235 de voturi „pentru”, 9 „împotrivă”, iar patru voturi fiind anulate.

Membri ai grupului parlamentar al minorităţilor naţionale au votat, vineri, la moţiunea de cenzură.

Liderii partidelor din coaliţie recomandaseră ca parlamentarii formaţiunilor care susţin Guvernul să nu îşi exprime votul la moţiune.

Moţiunea de cenzură a opoziţiei a trecut cu 235 de voturi „pentru”, Guvernul Ungureanu fiind demis. Parlamentarii au dezbătut vineri, timp de aproape 5 ore, moţiunea de cenzură „Opriţi Guvernul şantajabil. Aşa nu, niciodată!”. Dezbaterile în plen au fost extrem de tensionate. Au fost lansate atacuri la persoană, s-a negociat la sânge până în ultima secundă, au fost înregistrate demisii şi… s-a plâns.