Toader, reacţie despre zvonul candidaturii lui Marius Iacob la șefia Parchetului General: Și eu apreciez voința dânșilor de a coordona

Ministrul Tudorel Toader a avut o reacţie previzibilă în momentul în care a fost întrebat dacă Marius Iacob va trece de selecţie în cazul în care zvonul candidaturii sale la Parchetul General este adevărat.

RomaniaTV.net
20 mart. 2019, 06:34
Toader, reacţie despre zvonul candidaturii lui Marius Iacob la șefia Parchetului General: Și eu apreciez voința dânșilor de a coordona

Recent, în spațiul public a apărut un zvon potrivit căruia Marius Iacob ar dori să candideze pentru funcția de procuror general. Întrebat dacă va trece de selecție, Tudorel Toader a refuzat să spună ce va face la momentul selecției, spunând doar că „sunt mulți doritori”.

Marius Iacob a demisionat ieri din funcţia de adjunct al procurorului-şef DNA. Decizia sa a venit după ce instanţa supremă a admis o acţiune disciplinară a Inspecţiei Judiciare şi a decis ca procurorul să fie sancţionat cu avertisment. 

„Sunt mulți doritori. Și eu apreciez voința dânșilor de a coordona justiția mai departe. Respect aprecierea de sine a fiecăruia, crezând că pot manageria sistemul, contribui, împărtăși experiența samd, dar nu-mi cereți ca eu să spun astăzi ceea ce voi face la momentul selecției”, a spus Tudorel Toader, miercuri, la sediul MJ.

Ministrul Justiției a mai spus că până ieri, la finalul programului său, nu era nimeni înscris pentru funcția de procuror general.