Toalete publice de lux în Cluj-Napoca. Primarul Emil Boc plătește peste 50.000 de euro pe bucată. Cetățenii le vor putea utiliza contra cost

Emil Boc e pus pe achiziții foarte costisitoare, la început de an. Primăria Cluj-Napoca tocmai a semnat un contract în valoare de 200.000 de euro. Patru WC-uri publice ultramoderne vor fi montate în „Capitala Ardealului". 

24 ian. 2023, 12:13
Toalete publice de lux în Cluj-Napoca. Primarul Emil Boc plătește peste 50.000 de euro pe bucată. Cetățenii le vor putea utiliza contra cost

Toaletele publice aflate pe lista de achiziții a Primăriei încă de la începutului lunii ianuarie 2023, sunt automate – ecologice și vor putea fi utilizate și de persoanele cu dizabilități, informează presa locală.

Valoarea contractului este de 928.000 de lei, fără TVA, deci de aproximativ 190.000 de euro, plus TVA-ul de 19%. Astfel, prețul total de achiziție ajunge la 1.027.896 de lei, fără TVA, pentru cele patru WC-uri publice. Astfel, pentru una singură, primarul Emil Boc va plăti din bugetul local 56.340 de euro.

O firmă din București va oferi cele patru toalete de lux. Este vorba despre Comex Rom SRL, care a mai livrat astfel de WC-uri și în Sibiu, Iași, București, Roman, Bragadiru, Toplița, Deva și Sinaia.

Cele patru toalete de lux vor fi amplasate în zone aglomerate din Cluj-Napoca. Acestea sunt dotate cu un sistem inovator: se curăță singure.  De asemenea, WC-urile sunt confecționate din panouri de ciment armat cu fibră de sticlă, protejate cu vopsea antigraffiti, sunt Eco Friendly, având un consum redus de energie electrică și de apă.

Utilizarea toaletei nu va fi gratis. Cetățenii vor trebui să plătească 50 de bani pentru fiecare utilizare.

În urmă cu doi ani de zile, Emil Boc a plătit și mai mult pentru aceste WC-uri, de la aceeași firmă: nu mai puțin de 60.000 de euro pentru fiecare.

 

Emil Boc vrea ca tinerii să poată vota la alegerile locale și regionale din Europa de la 16 ani

 

Emil Boc, primarul din Cluj-Napoca vrea ca tinerii să poată vota de la vârsta de 16 ani la alegerile locale și regionale din Europa. El a susținut această idee în urmă cu câteva luni, la o ședință organizată de Comitetul European al Regiunilor, care a avut loc la Brno, în Cehia.

„Am susținut azi, cu ocazia dezbaterii documentului ‘Viitorul politicii de tineret în Uniunea Europeană. Reflecții privind politica de tineret și integrarea aspectelor legate de tineret în contextul Anului European al Tineretului 2022’, nevoia de a recomanda tuturor statelor din Uniunea Europeană să modifice legislația electorală în direcția stabilirii vârstei de 16 pentru votul în alegerile locale și regionale.

Această măsură trebuie să fie completată cu încurajarea tinerilor de a participa la viața publică și cu alegerea lor în funcții publice reprezentative”, a anunțat Emil Boc într-o postare pe Facebook.