Toaletele stradale din Bucureşti, sigilate din lipsă de fonduri chiar înainte de Euro 2020. Mii de turişti, aşteptaţi în Capitală

Toaletele stradale din București sunt sigilate cu doar câteva zile înainte de sosirea suporterilor la meciurile de la EURO 2020,Primăria Generală susţine are datorii mari față de societatea care le întreține, așa că municipalitatea mai are bani să plătească doar pentru 18 toalete automate din cele 130 din oraș. 

04 iun. 2021, 13:07
Toaletele stradale din Bucureşti, sigilate din lipsă de fonduri chiar înainte de Euro 2020. Mii de turişti, aşteptaţi în Capitală

Toaletele stradale din Bucureşti, sigilate din lipsă de fonduri chiar înainte de Euro 2020. Din cele 130 de toalete automate fixe, care se auto-dezinfectează după fiecare folosire, 100 sunt deja închise, sigilate cu folie neagră. Cetățenii le privesc nedumeriți pentru câteva clipe, dar apoi își văd de drum, unii revoltați, alții resemnați.

Toaletele stradale din Bucureşti, sigilate din lipsă de fonduri chiar înainte de Euro 2020

În curând, de problemele orașului se vor lovi și mii de turiști străini. Începe Euro 2020, iar la București ajung mii de austrieci, macedoneni, ucraineni. Plus alte mii de francezi sau nemți sau portughezi, pentru partida din optimile de finală.

„Aceste toalete au fost închise datorită faptului că nu s-a semnat, până la ora actuală, un contract de întreținere și mentenanță. Din cauza, din cele câte știm noi, fondurilor lipsă de la Primăria Capitalei. Pentru a continua activitatea, noi trebuie să avem o putere financiară, pentru că noi plătim curent, apă, consumabile. Și așa mai departe”, a declarat Marin Dumitru, reprezentant al prestatorului de servicii publice, pentru Digi24.

Primăria Capitalei a anunțat că a renunțat, oficial, prin contract, la 112 toalete automate fixe, din cele 130 existente în București. Noul acord – cadru, încheiat cu prestatorul până pe 10 octombrie, prevede ca orașul să beneficieze doar de 18 toalete automate fixe, 64 de toalete ecologice mobile și 46 adaptate pentru persoanele cu dizabilități. Situația va putea fi reglementată complet abia la toamnă, după încheierea licitației internaționale care va decide viitorul operator al toaletelor publice din Capitală.


loading...
Partenerii noștri