Toamnă mohorâtă în sud şi est, frumoasă în restul ţării. VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

În ziua de duminică, dar şi în următoarea săptămână, ceaţa va fi din nou prezentă peste regiunile de câmpie şi podiş ale ţării.

RomaniaTV.net
17 nov. 2012, 18:55
Toamnă mohorâtă în sud şi est, frumoasă în restul ţării. VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

Meteorologii ne asigură că duminică putem conta pe vreme frumoasă la deal şi la munte, dar şi în mare parte a regiunilor intracarpatice. Ceaţa dimineţii ar putea să persiste doar prin Transilvania pe parcursul zilei, în rest se risipeşte repede şi lasă locul soarelui. În sudul şi estul ţării vremea va fi închisã, cu ceaţă, pe alocuri persistentă, şi asociată cu burniţă sau ploaie slabă, ceea ce face ca în primele ore ale zilei să se menţină condiţiile de polei în partea de est a ţării, în Moldova. Vântul nu se agită prea tare, iar temepraturile amiezii pornesc de la numai 2 grade în Moldova, însă în Dealurile de Vest, însorite, mercurul se ridică în termometre spre 15 grade.

Duminică. bucureştenii au parte de o zi mohorâtă, norii acoperă din nou cerul Capitalei, iar ceaţa este şi ea prezentă, mai ales la periferia oraşului. Vântul rămâne slab şi temperatura aerului nu depăşeşte  5-6 grade pe parcursul zilei. În plus şi presiunea atmosferică se menţine destul de ridicată, la cote de 763 milimetri coloană de mercur.

Săptămâna care urmează debutează tot cu vreme închisă în regiunile extracarpatice, unde luni dimineaţă local va fi ceaţă, care pe alocuri va persista pe parcursul zilei şi vor fi condiţii şi pentru câte o burniţă izolată. În restul teritoriului însă, cu precădere la deal şi la munte, cerul va fi destul de degajat, iar ceaţa dimineţii va fi prezentă doar pe ici pe colo, în zonele joase de relief. Vântul rămâne în continuare domol, iar temperaturile zilei se încadrează între numai 3 grade în Moldova, unde nu sunt şanse pentru vreo rază de soare, însă ating 16 grade în Dealurile de Vest.

În Capitală şi luni cerul rămâne acoperit de o pătură de nori prin care nu pătrunde nicio rază de soare. În plus, ceaţa este şi ea prezentă, mai ales în orele dimineţii, când este posibil să burniţeze. Vântul nu se intensifică nici el pe parcursul zilei, iar temperatura aerului nu trece de 6-7 grade.

Marţi, în sudul şi estul ţării vremea rămâne închisă, se menţine plafonul de nori şi pe alocuri va fi şi ceaţă, cu ploi slabe sau burniţe. În celelalte regiuni ceaţa este prezentă la nivel local, însă doar dimineaţa, căci peste zi vântul devine mai sprinten şi o risipeşte şi sufla chiar cu intensificări trecătoare în sudul Banatului şi în Oltenia. Prin urmare, temperaturile la amiază pornesc de la 3 grade în Moldova, dar ajung până la 15 grade în Dealurile de Vest.

În Capitală, nici ziua de marţi nu aduce vreo schimbare în aspectul vremii, rămâne tot mohorâtă, iar plafonul de nori plumburii se menţine peste cerul Bucurestiului. Sunt condiţii de ceaţă, mai ales dimineaţa, dar e posibil să cadă şi burniţă sau o ploaie slabă. Vântul nu trece de moderat, iar maximă zilei atinge aproximativ 8 grade, la amiază.