Toamna Patriarhului cu venituri lunare de 23.000 de lei

Pluteşte în aer miros de tămâie, iar atmosfera este încărcată de smerenie. Mii de pelerini au venit iar, din toată ţara, să lingă nişte uscăciuni numite moaşte, în speranţa că vor câştiga la loz în plic, vor scăpa de migrene sau vor avea note bune la Bac, scrie Caţavencii.ro. Poate nu ăsta ar fi cel mai bun moment să ne apucăm iar să vorbim despre salariile clerului, dar, la cât de plin de zile de sfinţi este calendarul creştin-ortodox, un astfel de moment s-ar putea să nu vină niciodată. Aşa că...

RomaniaTV.net
31 oct. 2012, 09:47
Toamna Patriarhului cu venituri lunare de 23.000 de lei

Citește și: Cine ridică labia de oprobriul partidului va pieri

Aşa că ne întoarcem cu plăcere la veniturile pe care noi, contribuabilii, le asigurăm conducătorilor BOR. E o pasiune de-a noastră de a vă învârti cuţitul în rană spunându-vă, din ce în ce mai des, că banii pe care îi plătiţi drept taxe, impozite şi TVA nu vă ajută prea mult copilul sau părintele bolnav, dar, în schimb, susţin financiar nişte oameni a căror utilitate publică, în secolul XXI, este cel puţin îndoielnică.

Citește și: Mascaţi sau nu ne daţi, nasoale şi cîrnaţi

Înalt Preafericitul Daniel este Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, egal în rang de salarizare cu preşedintele ţării, şi primeşte pentru serviciile aduse statului un salariu lunar de 8.124 de lei. Dar asta nu este tot. ÎPF Daniel este şi arhiepiscop şi mitropolit al Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei. Ca mitropolit mai primeşte 7.567 de lei, iar ca arhiepiscop încă 7.120 de lei. În total, veniturile lunare ale Patriarhului se ridică la frumoasa sumă de 22.901 de lei (net), plătiţi integral de către statul român. Nu-i chiar de colo, mai ales că hainele i le dă unitatea, mâncarea la fel, chirie nu plăteşte, întreţinere nici atât, iar transportul până la serviciu nu-l costă, că doar locuieşte peste drum.

Citeşte articolul complet pe Caţavencii.ro.