Toamna se numără legumele. Alimentele care te ajută să slăbești în acest sezon. Trebuie neapărat să le consumi

Alimentele care te ajută să slăbești. Toamna și-a intrat oficial în drepturi, iar oamenii ar trebui să profite de legumele acestui sezon, pentru că ele ne ajută atât la sănătate, cât și la slăbit. Specialiștii recomandă să avem cât multe culori în farfurie, pentru a avea toți nutrienții de care corpul are nevoie.

17 sept. 2023, 09:24
Toamna se numără legumele. Alimentele care te ajută să slăbești în acest sezon. Trebuie neapărat să le consumi
Alimentele care te ajută să slăbești

Alimentele care te ajută să slăbești. Alexander Florescu, instructor de fitness, a dezvăluit pe ce legume ar trebui să ne concentrăm atenția în această perioadă, pentru a obține cât mai mulți nutrienți sănătoși, dar și pentru un gust complex și delicios.

De asemenea, specialistul a oferit și o rețetă excelentă de piure de conopidă, garnitură pe care o poți pune alături de foarte multe surse de proteină.

Citește și: Cum sotezi corect legumele. Greșelile pe care le fac multe gospodine. Chef Joseph Hadad: „Este un procedeu simplu”

Alimentele care te ajută să slăbești

Conopidă, varză albă, roșie, dovlecei, fasole verde. Toate acestea ne ajută foarte mult într-un plan de nutriție sănătos și echilibrat. Eu tot timpul am găsit soluții de a le găti. De exemplu, când vine vorba de conopidă, putem face un piure, care este foarte bun.

Se fierbe conopida, punem lapte de cocos sau de migdale, cu puțin parmezan și un cubuleț de unt și pătrunjel. Le amestecăm pe toate într-un blender și așa obținem un piure foarte gustos și îl putem mânca cu piept de curcan, doradă la grătar și e foarte sănătos.”, a declarat Alexander Florescu, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe.

De asemenea, instructorul de fitness nu este de acord cu restricțiile alimentare în dietă, întrucât acest lucru te poate face să îți dorești și mai mult „alimentele interzise”.

Lista neagră nu există, contează cantitatea consumată. Eu nu sunt de acord cu strictețea meselor, ci cu echilibrul. Dacă ai astăzi poftă să mănânci un burger, îl mănânci, dar renunți la anumite sosuri, în loc de două chifle, mănânci doar una și, cu siguranță, vei avea rezultate bune.

La fel e și cu pizza, ai mâncat 2-3 felii și gata. E bine să gustăm, nu să mâncăm în exces și atunci cu siguranță vom echilibra numărul caloric și vei avea rezultate.”, a continuat el.

https://www.youtube.com/watch?v=rt-eoh7YNig