Toată secţia COVID a spitalului „Marius Nasta”, ocupată. Soluţia găsită de manager pentru decongestionarea secţiei

Managerul Institutului "Marius Nasta", Beatrice Mahler, a declarat, la Digi24, că secţia COVID a spitalului pe care-l conduce este ocupată la capacitate maximă, situație nemaiîntâlnită până acum. Managerul este de părere că o soluţie ar fi externarea celor fără simptome, după prima perioadă de observație.

RomaniaTV.net
23 iun. 2020, 08:19
Toată secţia COVID a spitalului „Marius Nasta”, ocupată. Soluţia găsită de manager pentru decongestionarea secţiei

De vineri nu am mai făcut internări în compartimentul COVID. Avem speranța ca o parte din pacienți să fie negativi la al doilea test și să poată fi externați. Ultima săptămână a dus la creșterea numărului de internări, nu ne-am mai confruntat până acum cu ocuparea completă a paturilor la pavilionul COVID„, explică managerul situaţia din spital.

Există, însă, şi o veste bună. Diferenţa dintre perioada de debut al pandemiei şi perioada prezentă constă în gravitatea cazurilor.

Diferența față de perioada de început e legată de tipul de cazuri internate, gravitatea cazurilor acum e mult redusă, sunt și pacienți asimptomatici. Posibilitatea ca oamenii să poată pleca după prima perioadă de observație ar ajuta la decongestionarea spitalelor. Ca pacientul să poată pleca acasă e un lucru bun și pentru spital, și pentru pacienți, dar doar dacă aceste persoane să mențină autoizolarea să respecte regulile. Suntem deschiși la un astfel de scenariu„, a declarat Beatrice Mahler pentru sursa citată.

Citeşte şi Nelu Tătaru a anunţat câţi români au fost testaţi pentru coronavirus până acum, nici 2% din populaţia României

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că va semna un ordin de ministru prin care pacienţii COVID-19 asimptomatici vor fi izolaţi acasă, după 10 zile de spitalizare. Şi asta deoarece simptomele pot apărea şi în a cincea zi de la infectare şi de aceea pacienţii trebuie să fie supravegheaţi în spitale.

La propunerea Grupului Tehnic din cadrul Ministerului Sănătăţii care se ocupă de evaluări, marţi voi semna un ordin de ministru prin care pacientul asimptomatic sau simptomatic uşor va beneficia de o internare de 10 zile. În a şaptea zi se efectuează un test care, dacă este negativ, la zece zile se merge acasă. Dacă este pozitiv totuşi, dar cel uşor asimptomatic nu mai are simptome de cel puţin trei zile, la zece zile va pleca acasă cu izolare la domiciliu până la 14 zile sub supravegherea medicilor de familie. Acest ordin va fi semnat marţi, pentru a descongestiona spitalele, dar nu putem da un asimptomatic acasă în prima zi când s-a prezentat, pentru că nu ştim cum va avea evoluţia”, a declarat ministrul Sănătăţii, la Realitatea Plus.


loading...