Toate autovehiculele încărcate cu lemne, urmărite prin GPS din 2019

Publicat: Vineri, 27 Iulie 2018 17:37 // Actualizat: Vineri, 27 Iulie 2018 17:37 // Sursa: romaniatv.net

Toate autovehiculele încărcate cu lemne vor fi urmărite prin GPS din a doua jumătate a anului viitor, prin dezvoltarea programului SUMAL, în colaborare cu STS, a declarat, vineri, la Cîmpeni, ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş.

Foto: Unu pe Trotus

"Nu ascund faptul că noi dezvoltăm în continuare SUMAL-ul (sistem informaţional integrat de urmărire a materialelor lemnoase - n.r.), prin STS, şi, într-un termen foarte scurt, o să creăm posibilitatea ca să urmărim prin GPS fiecare autovehicul încărcat cu masă lemnoasă, pentru că, (...), în paralel sau în acelaşi timp cu deblocarea sectorului silvic, vom găsi sau facem sau luăm măsuri de înăsprire a urmăririi trasabilităţii masei lemnoase", a declarat ministrul Ioan Deneş.

Ioan Deneş a menţionat că în acest an se va lucra la respectivul program, urmând ca, în prima jumătate a anului viitor, să fie făcute simulări. Dacă simularea arată că este eficientă urmărirea prin GPS, atunci noul program va intra în funcţiune în partea a doua a anului 2019, a precizat ministrul.

Potrivit acestuia, în ceea ce priveşte problema defrişărilor, sunt două abordări diferite, respectiv până în 2014 şi după 2014, când s-au dezvoltat SUMAL-ul, care urmăreşte trasabilitatea masei lemnoase, din momentul în care se adjudecă pe exploatare şi până la momentul în care intră într-o societate comercială, şi aplicaţia Inspectorul Pădurii.

Ministrul Deneş susţine că tăierile ilegale din pădurile României s-au diminuat, dar că niciodată acest lucru nu va putea fi eliminat în întregime.

"Niciodată, cu toate că ne-am dori acest lucru, nu vom putea elimina total această obişnuinţă, acest nărav de a eluda prevederile legislative. Dar, repet, prin aceste dezvoltări de programe, încercăm să diminuăm cât mai mult posibil aceste tăieri şi transport ilegal", a conchis Ioan Deneş. 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ioan denes Ministerul Mediului transport lemne transport lemne gps
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7216
RON
25 Aug
noapte 19 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H