Toate benzinăriile din Făgăraş, blocate în semn de protest. Sute de şoferi se revoltă. „50 de bani la litru, o rușine!” VIDEO

Sute de şoferi din Făgăraş au blocat toate benzinăriile din oraş, pentru a le cere guvernanţilor să scadă preţurile carburanţilor. În semn de protest, oamenii au blocat intrările în staţiile de alimentare pentru a opri vânzarea de combustibil.

01 iul. 2022, 17:56
Toate benzinăriile din Făgăraş, blocate în semn de protest. Sute de şoferi se revoltă. „50 de bani la litru, o rușine!” VIDEO
foto: monitorfg.ro

Benzinăriile din Făgăraş au fost blocate, joi, de localnicii revoltaţi din cauza creşterii exponenţiale a preţului benzinei şi motorinei. Şoferii spun că majorările sunt o bătaie de joc la adresa românilor.

„În Ungaria cum se poate păstra prețul de 6,5 lei/litru și la noi nu? Ungurii nici nu au rafinării și au prețuri mai mici decât la noi cu 30%. Noi avem rafinării și prețurile sunt foarte mari, insuportabil”, au precizat protestatari, potrivit Monitorul de Făgăraş.

Citeşte şi: Putin, ameninţare ciudată pentru Occident: „Presiunea politică occidentală accelerează integrarea Rusiei cu Belarus”

Şoferii nemulţumiţi s-au adunat cu sutele pentru a trage un semnal de alarmă deoarece nu reuşesc să facă faţă valului de scumpiri.

„La Făgăraș, salariile, cele mai multe, sunt de 1600 de lei pe lună. Câți litri de combustibil poți cumpăra cu acești bani, iar majoritatea făgărășenilor fac naveta la serviciu. De la creșterea prețurilor la combustibil, cresc prețurile la toate produsele. România nu mai produce nimic, importă totul”, a spus Adrian Băluț, prezent la protest.

Toate benzinăriile din Făgăraş, blocate în semn de protest chiar şi după scăderea preţului carburanţilor

Oamenii spun că sunt revoltați şi consideră compensarea de 50 de bani decisă de guvernanți drept o „bătaie de joc”.

,,Este o rușine și o bătaie de joc. Acei 50 de bani vor fi plătiți tot din buzunarele noastre, din taxele noastre. Statul nu renunță la nicio taxă, chiar le mărește. Dar ce se întâmplă cu toți banii din taxele românilor? Se încasează milioane de lei zilnic, unde sunt? Eu umblu în toată țara dar nu am văzut nicăieri vreo investiție în drumuri, autostrăzi, drumuri rapide, nimic. Atâta timp cât oamenii stau în casă, la televizor, vor merge în continuare prețurile acestea, sau vor mai crește. Dacă lumea s-ar revolta, s-ar schimba ceva“ a mai spus Adrian Băluț.

Făgărășenii îi acuză pe benzinari că stabilesc de comun acord prețurile. ,,În Făgăraș, benzinarii sunt mână în mână. Avem cel mai scump combustibil din țară, la Făgăraș. De altfel, benzinarii din toată țara fac legea, sunt mână în mână. Nu vom pleca de aici până nu scad prețurile, până nu se schimbă ceva“ a adăugat bărbatul, potrivit sursei citate.

Citeşte şi: Câţi bani câştigă un curier Glovo. În doar câteva ore fac mai mulţi bani decât românii care muncesc o zi întreagă