Toate ministerele vor adopta ordine comune privind regulile în starea de alertă. Anunţul făcut de Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a anunţat că, până la finalul zilei de joi, vor fi adoptate toate ordinele de ministru comune privind regulile care vor trebui respectate de fiecare domeniu de activitate în timpul stării de alertă instituite ca urmare a epidemiei cu noul coronavirus.

RomaniaTV.net
20 mai 2020, 18:11
Toate ministerele vor adopta ordine comune privind regulile în starea de alertă. Anunţul făcut de Ludovic Orban

„În cursul zilei de mâine (joi – n.r.), până la finalul zilei, toate ministerele vor adopta ordinele de ministru comune, ordinul ministrului Sănătăţii cu ordinul ministrului Transporturilor privind regulile de protecţie sanitară şi de securitatea muncii în mijloacele de transport. Ministrul Economiei împreună cu ministrul Sănătăţii vor adopta toate regulile care ţin de desfăşurarea activităţilor comerciale şi alte măsuri care ţin de domeniul economic. De asemenea, ministrul Muncii împreună cu ministrul Sănătăţii vor adopta ordinul comun privind reguli de protecţie sanitară la locul de muncă şi de securitate a muncii. De asemenea, în domeniul Educaţiei, ordinul comun deja a fost emis şi publicat în Monitorul Oficial. Fac această precizare, pentru că e necesară: va fi obligatorie purtarea măştii. Şi această precizare o fac pentru că va fi obligatorie purtarea măştii în toate spaţiile închise”, a afirmat Orban, miercuri seară, la Palatul Victoria.

Premierul a susţinut că purtatul măştii de protecţie poate crea un disconfort, dar este o măsură luată cu acordul Parlamentului şi, ca atare, va trebui respectată inclusiv de „liderii PSD şi ai altor partide”.

„Sigur că purtatul măştii ne creează un oarecare inconfort, sigur că ne poate deranja pe unii dintre noi purtatul măştii, dar această decizie pe care am luat-o – şi iată că avem acordul Parlamentului pentru această decizie şi aici fac o paranteză: din acest moment, inclusiv liderii PSD şi ai altor partide, vor avea obligaţia să respecte această măsură – purtatul măştii ne fereşte de riscul de a transmite virusul către semenii noştri sau de a fi infectaţi cu virusul”, a spus Orban, conform Agerpres.

Şeful Executivului a explicat că şi măsurarea temperaturii este necesară pentru a limita răspândirea coronavirusului.

„Toate celelalte reguli de distanţă fizică sanitară. Am văzut că foarte mulţi oameni sunt deranjaţi de faptul că li se ia temperatura. Această măsură este necesară pentru a diminua riscul ca o persoană care are o temperatură de peste 37,3 grade şi care poate avea virusul respectiv să poată să transmită virusul către alte persoane. La intrarea în spaţii închise acest triaj este ncesar, repet, pentru a-i proteja pe toţi cei care se duc la serviciu, care intră în spaţiile comerciale, care sunt într-o situaţie în care dacă sunt infectaţi pot să transmită virusul respectiv”, a menţionat prim-ministrul.

Orban, despre amendarea lui Iohannis la CNCD: „Toate instituţiile care sunt cotropite de PSD iau decizii împotriva Constituţiei”


loading...