Toby, câinele care trăia de 5 ani în curtea sediului PNL, a ajuns la adăpost. Ludovic Orban acuză: „Epigonii instalaţi la ordin la butoanele partidului l-au alungat”

Ludovic Orban, preşedintele Forţei Dreptei şi fost lider al PNL, a acuzat nouă conducere a liberalilor că l-a alungat pe câinele Toby, care fusese adoptat şi trăia de cinci ani în curtea sediului central al partidului.

17 aug. 2022, 14:16
Toby, câinele care trăia de 5 ani în curtea sediului PNL, a ajuns la adăpost. Ludovic Orban acuză: „Epigonii instalaţi la ordin la butoanele partidului l-au alungat”

Se pare că Ludovic Orban ar fi fost înştiinţat de această situaţie chiar de şefa Biroului Protecţia Animalelor a Consiliului Judetean Ilfov, care îl are acum în grijă pe Toby şi promite că va face tot posibilul săi găsească un nou adoptator.

„Astăzi (n.r. marţi) am aflat cu stupoare că epigonii instalaţi la ordin la butoanele partidului nu au mai avut loc de el şi l-au alungat, ducându-l la un adăpost de căţei. Cât de rău să fii, cât de insensibil ca să alungi fără niciun motiv un căţel nevinovat din locul în care s-a obişnuit să trăiască? Cum să îl duci la un adăpst de câini după ce a trăit 5 ani printre oameni? Nu au fost în stare să găsească niciun iubitor de animale care să îl adopte?”, a scris Orban pe Facebook.

Miercuri, Hilde Tudora, şefa Biroului Protecţia Animalelor a Consiliului Judetean Ilfov, a făcut mai multe precizări legate de situaţia lui Toby. Hilde Tudora a spus că Toby se află într-un adăpost, iar Ludovic Orban a fost informat şi a trecut să îl vadă.

„Toby e bine. A ajuns în grija mea şi a colegilor mei. Povestea pe scurt: zilele trecute m-a sunat cineva de la PNL şi mi-a zis că Toby l-a muşcat pe paznic şi m-a întrebat dacă-i pot găsi un loc în altă parte, în ideea în care eu lucrez la CJ Ilfov, iar Hubert Thuma, preşedintele CJ Ilfov, ştie toată lumea, salvează o grămadă de animale. Mi s-a spus clar că domnul Orban fusese sunat, ştia de situaţie.

Citeşte şi: PNL și-a dat seama că UDMR „are scopul de a slăbi instituțiile statului român”: „Au vrut să închidă școli românești!”

Toby a fost lăsat liber prin curte, să alerge, iar la un moment dat a venit cineva străin, el a început să latre, paznicul l-a luat să-l bage în ţarc şi Toby l-a muşcat.

La muncă avem câini bătrâni şi cu probleme. Mai avem mulţi alţii internaţi. Luăm mereu câini de pe stradă. Din lipsă de spaţiu, eu am decis să-l ducem pe Toby temporar în adăpostul Brăneşti. E cel mai ok adăpost public. Modern, curat, cu angajaţi dedicaţi, care iubesc enorm animalele. În paralel, am stabilit să-i facem săptămâna viitoare nişte fotografii frumoase ca să-l promovăm pentru adopţie. Eu şi colegii mei fix cu asta ne ocupăm, facem campanii de adopţie.

Ieri dimineaţă, m-a sunat o altă persoană, prietenă foarte bună cu domnul Orban. M-a întrebat unde e Toby, i-am dat toate detaliile, a şi fost să-l vadă. Ba chiar mi-a spus că admiră munca pe care o fac, după ce i-am spus clar că-l vom promova pentru adopţie pentru că locul câinilor nu e în adăposturi ori în ţarcuri. Mai mult, domnul Orban a fost în dimineaţa asta să-l vadă pe Toby, s-a jucat puţin cu el şi i-a făcut câteva poze”, a scris Hilde Tudora pe Facebook.

Citeşte şi: Claudiu Târziu, extrem de optimist în privința succesului AUR la viitoarele alegeri parlamentare: „Avem şansa ca în 2024 să luăm peste 50%”