TOKYO 2020. Naomi Osaka a aprins flacăra olimpică, JO s-au deschis oficial

Japoneza Naomi Osaka, numărul 2 mondial al tenisului feminin, a aprins flacăra olimpică la finalul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice 2020 de la Tokyo, desfăşurată vineri în capitala Japoniei.

23 iul. 2021, 19:17
TOKYO 2020. Naomi Osaka a aprins flacăra olimpică, JO s-au deschis oficial

TOKYO 2020. Flacăra va rămâne aprinsă pe Stadionul Olimpic până în ultima zi a Jocurilor, duminică 8 august. În cele mai bine de două săptămâni ale competiţiei, 11.090 de sportivi veniţi din lumea întreagă (206 delegaţii) vor concura pentru cele 339 de titluri puse în joc, în 33 de discipline.

Aceasta este cea de-a doua ediţie a Jocurilor Olimpice găzduite de Tokyo, după cea din 1964, care a reprezentat o dovadă a transformării complete a Japoniei în perioada postbelică exemplificând, totodată, capacitatea sportului de a schimba lumea şi viitorul.

Momentul în care Naomi Osaka aprinde flacăra olimpică:

Tokyo va găzdui anul acesta şi Jocurile Paralimpice, în perioada 24 august – 5 septembrie 2021.

Lotul României pentru Jocurile de la Tokyo cuprinde 101 de sportivi, 46 la feminin, 55 la masculin, la 17 discipline sportive. Reprezentanţii României vor concura la înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică artistică, baschet 3×3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă, box, scrimă, triatlon, judo, tir cu arcul şi tenis.

Citeşte şi JO 2020. Delegațiile din Kîrgîstan și Tadjikistan au sfidat protocoalele Covid și au defilat fără măști FOTO

Canotoarea Simona Radiş a declarat, vineri, că s-a simţit mândră să reprezinte ţara şi să fie purtătoarea de drapel a României la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo alături de înotătorul Robert Glinţă. „Sunt mândră că astăzi am putut să reprezint ţara şi să fiu portdrapelul României. A fost un moment special. Am avut emoţii mari, dar, în acelaşi timp, m-am simţit puternică. Şi nu doar datorită faptului că am purtat steagul, ci datorită faptului că în spatele meu au fost mulţi oameni puternici. Naţiunea noastră este puternică şi împreună cu toţi sportivii care participă la Jocurile Olimpice o să facem tot posibilul să ridicăm drapelul pe cele mai înalte catarge”, a afirmat Radiş, într-un videoclip.

Citeşte şi JO 2020. Primele imagini cu delegaţia României, defilând prin faţa tribunelor goale. Costumații modeste ale sportivilor noștri FOTO