Tokyo impune noi restricţii împotriva Covid-19

Tokyo impune noi restricţii împotriva Covid-19. Guvernul Japoniei a adoptat noi măsuri de gestionare a epidemiei. Începând de sâmbătă şi până pe 18 decembrie, barurile şi restaurantele din Tokyo vor avea program scurt, din cauza creşterii numărului de cazuri COVID-19.

25 nov. 2020, 13:32
Tokyo impune noi restricţii împotriva Covid-19
Tokyo impune noi restricţii împotriva Covid-19

Tokyo impune noi restricţii împotriva Covid-19. Guvernatorul oraşului Tokyo, Yuriko Koike, a adoptat măsura după o şedinţă de urgenţă a comitetului de gestionare a epidemiei de coronavirus.

Capitala Japoniei se confruntă cu o creştere a numărului de cazuri, peste 500 de cazuri noi SARS-CoV-2 raportate zilnic, dintre care 51 la ATI. Cifrele înregistrate sunt cele mai mari pentru Tokyo, din luna mai şi până acum.

Citeşte şi: Cea mai mare poluare controlată din istorie. Japonia va deversa în Pacific peste un milion de tone de apă radioactivă, de la Fukushima

Tokyo impune noi restricţii împotriva Covid-19

Oraşul cu peste 14 milioane de locuitori va impune restaurantelor şi barurilor un program scurt, până la ora 22.00, începând de sâmbătă şi până pe 18 decembrie, conform celor raportate de TBS. Koike a adăugat că societăţile vor beneficia de despăgubiri din partea Guvernului, pentru pierderile suferite în urma adoptării măsurii de restrângere a activităţii.

Japonia testează într-un mod original răspândirea coronavirusului

Japonia a organizat meciuri de baseball cu 34.000 de spectatori, pentru a testa măsurile împotriva propagării coronavirusului, cu mai multe luni înainte de Jocurile Olimpice, a anunţat ministrul Economiei, Yasutoshi Nishimura.

Cele trei meciuri se vor disputa în perioada 30 octombrie – 1 noiembrie, pe stadionul din Yokohama. Arena, care va găzdui confruntările de baseball şi softball din cadrul JO, va fi ocupată la 80 la sută din capacitate.

În prezent, în Japonia nu se permite ca la meciuri stadioanele să fie ocupate la mai mult de 50 la sută din capacitatea totală, însă guvernul vrea relaxarea restricţiei în contextul în care Japonia urmează să găzduiască Jocurile Olimpice (23 iulie – 8 august 2021).