Tone de gunoi au apărut pe Dunăre, la Galaţi

Publicat: Miercuri, 21 Martie 2018 17:12 // Actualizat: Miercuri, 21 Martie 2018 17:12 // Sursa: romaniatv.net

Tone de gunoi s-au adunat în apropierea malului Dunării, la Galaţi, în mai multe zone, inclusiv la punctul de trecere cu bacul, fiind vorba despre peturi, ambalaje şi crengi uscate provenite din amonte, conducerea Gărzii de Mediu notificând toţi operatorii să strângă gunoiul din zona de responsabilitate, în caz contrar riscând amenzi cuprinse între 50.000 şi 100.000 de lei.

Foto: PresaGalatiBraila.com

În zona malurilor Dunării, la Galaţi, s-au adunat tone de gunoi care provin din amonte, fiind vorba mai ales de peturi, resturi menajere, ambalaje, crengi uscate sau buşteni.

O astfel de zonă acoperită cu gunoi s-a format şi în apropierea punctului de trecere cu bacul care asigură legătură dintre municpiul Galaţi şi localitatea tulceană I.C. Brătianu, iar mulţi gălăţeni sunt îngrijoraţi de ceea se întâmplă şi cer autorităţilor să ia măsuri, informează News.ro

"Ca şi cetăţean şi mare iubitoare de natura, sunt deosebit de îngrijorată faţă de impactul negativ pe care îl va avea o asemenea cantitate de deşeuri asupra vieţuitoarelor Dunării, asupra sănătăţii localnicilor şi vizitatorilor, având în vedere că plasticul nu este biodegradabil, dar foarte durabil, rezistând sute de ani în natură, timp în care eliberează constant aditivi toxici", a spus o femeie.

Astfel, în unele zone s-au format grămezi de gunoi plutitoare, iar autorităţile de mediu spun că au cerut operatorilor care îşi desfăşoară activitatea în zona Dunării să ia măsuri pentru curăţarea fluviului de gunoaiele apărute.

"Noi am transmis notificări către toţi operatorii care sunt pe malul Dunării şi vorbesc de cei cu pontoane, de cei de la Trecere Bac etc., care au fost notificaţi pentru curăţarea gunoielor din zona respectivă, pentru fiecare zonă pe care o au în administrare. Le-am lăsat şi un termen de o săptămână pentru că nu e uşor să le iei de acolo şi sunt şi destul de multe şi destul de costisitor să le iei din apă, după care vom face o altă acţiune de control să vedem ce au făcut sau nu au făcut şi vom aplica sancţiuni dacă nu şi-au îndeplinit obligaţiile", a declarat, miercuri, şeful Gărzii de Mediu Galaţi, Marian Mocanu.

Sancţiunile pentru nerespectarea obligaţiilor de către cei notificaţi se ridică de la 50.000 la 100.000 potrivit OUG 195/2005.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Garda de Mediu gunoi dunare gunoi dunare zona galati
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7621
RON
20 May
noapte 15 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H