Toni Greblă, despre cererea DNA: Nu îmi dau seama dacă era nevoie de solicitarea arestării VIDEO

Judecătorul CCR Toni Greblă a declarat că săptămâna viitoare va studia dosarul de la DNA pentru a vedea acuzațiile care i se aduc și a spus că nu își dă seama "dacă era nevoie de solicitarea arestării pentru asemenea învinuiri".

03 feb. 2015, 12:51
Toni Greblă, despre cererea DNA: Nu îmi dau seama dacă era nevoie de solicitarea arestării VIDEO

„Am să văd mai întâi dosarul cauzei, pentru că până acum nu am putut să îl văd. Chiar astăzi avocatul meu a fost la DNA și a solicitat să vadă dosarul și a zis că în cursul săptămânii viitoare poate să îl vadă. În funcție de aceasta, voi decide în consecință. Dar eu consider în continuare că ceea ce mi se impută a fost în parte demontat pentru că au fost audiați numai o parte din martori. Vom vedea în continuare, dacă e o anchetă pe rol, ea trebuie să continue, nu îmi dau seama dacă era nevoie de solicitarea arestării pentru asemenea învinuiri. Mă voi prezenta la Senat și voi proceda în consecință”, a declarat Greblă, potrivit Agerpres.

DNA cere aviz pentru arestarea lui Toni Greblă, judecător la Curtea Constituţională

Întrebat dacă ia în calcul o demisie din Curtea Constituțională (CCR), Greblă a răspuns: „După ce voi vedea dosarul, probabil voi evita să îmi pun foștii colegi de la Biroul permanent într-o situație delicată, mai ales că este și o decizie politică acolo, nu mai contează ce scrie în dosar, important e să fie dat un aviz. Voi medita asupra acestui lucru și voi lua o decizie la momentul oportun”.

DNA cere încuviințarea arestării preventive în cazul judecătorului CCR Toni Greblă, urmărit penal pentru mai multe fapte.

Toni Greblă, turnat la DNA de către Viorel Hrebenciuc