Toni Greblă, incident MAJOR de securitate internaţională. Cum a încălcat EMBARGOUL impus Rusiei de UE

Judecătorul CCR Toni Greblă a produs un incident major de securitate internaţională. Potrivit procurorilor, grupul constituit de el a încălcat embargoul impus Rusiei de Uniunea Europeană asupra importului de produse agro-alimentare din Uniunea Europeană.

RomaniaTV.net
22 ian. 2015, 12:02
Toni Greblă, incident MAJOR de securitate internaţională. Cum a încălcat EMBARGOUL impus Rusiei de UE

Toni Greblă este urmărit penal într-un dosar de corupţie alături de finul său, afaceristul Ion Bîrcină, generalul Constantin Bartolomeu Săvoiu, dar şi parlamentarii Iulian Iancu şi Lucian Şova. Ultimii doi vor fi urmăriţi penal pentru că l-au ajutat pe finul lui Greblă să exporte ilegal energie în Bulgaria şi Serbia.

Citeşte şi Generalul Bartolomeu Săvoiu, la DNA. E audiat în dosarul lui Toni Greblă

Potrivit anchetatorilor, „în mod neîntrerupt, suspectul TONI GREBLĂ a desfăşurat activităţi comerciale direct şi prin interpuşi şi a exercitat calităţile de asociat, respectiv administrator / director general, în legătură cu o fermă agricolă situată în județul Gorj şi cu o societate comercială, având ca obiect principal de activitate producţia de energie electrică”. „Împreună cu alte persoane, suspectul Toni Greblă a constituit un grup infracţional organizat cu scopul de a iniţia raporturi comerciale (export produse agro-alimentare) pe linia România – Federaţia Rusă, cu interpunerea Turciei, pentru eludarea deciziei de instituire de către Rusia a unui embargou unilateral asupra importului de produse agro-alimentare din Uniunea Europeană. În acest sens, membrii grupului s-au întâlnit de mai multe ori, atât în ţară, cât şi în afara ţării, acţionând coordonat pentru îndeplinirea scopului pentru care s-au constituit. În perioada 2014 – 2015, aceştia au efectuat acte pregătitoare în vederea săvârşirii infracţiunii de folosire, la autoritatea vamală, a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate, prev. de art.273 din Legea nr.86/2006 – Codul Vamal”, se arată în referatul procurorilor.

Citeşte şi Toni Greblă, întrebat dacă îşi dă DEMISIA de la CCR: Mă gândesc

Toni Greblă, fost senator în Parlamentul României şi judecător la Curtea Constituţională, este urmărit penal de DNA pentru infracţiuni conexe infracţiunilor de corupţie. El este suspectat de trafic de influenţ, efectuare de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia şi constituirea de grup infracţional organizat.

Citeşte şi Augustin Zegrean, şeful CCR: Dacă GREBLĂ va fi pus sub acuzare, ar trebui să se SUSPENDE

Toni Greblă este urmărit penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de influenţă, în formă continuată, două infracţiuni de efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia în scopul obţinerii pentru sine şi pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi constituirea unui grup infracţional organizat în forma constituirii şi în vederea pregătirii infracţiunii de folosire, la autoritatea vamală, a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate.

Citeşte şi Toni Greblă, judecător la CCR, adus la DNA cu mandat. Şpaga – 56.000 de euro, rochii de damă şi capsatoare