Top 10 cei mai bogați artiști ai tuturor timpurilor care au murit de tineri

În ultimii ani am auzit de numeroși artiști care s-au stins din viață mult prea devreme. Mulți dintre ei au avut probleme de sănătate, alții erau dependenți de droguri sau alcool, iar unii au avut parte de un sfârșit cu adevărat tragic.

02 dec. 2020, 11:57
Top 10 cei mai bogați artiști ai tuturor timpurilor care au murit de tineri

Mai jos găsiți o listă cu unii dintre cei mai mari artiști ai vremurilor noastre, care au murit de tineri și au lăsat în urma lor moșteniri impresionante, atât din punct de vedere financiar, cât și artistic.

Top 10 cei mai bogați artiști ai tuturor timpurilor care au murit de tineri

1.JOHN LENNON (800 de milioane de dolari)

John Lennon, cântăreț, compozitor și unul dintre membrii fondatori ai trupei The Beatles, a fost ucis de un fan pe nume Mark David Chapman. Artistul se întorcea acasă, la apartamentul său din New York, când agresorul l-a împușcat de patru ori în spate. A ajuns de urgență la spital, dar nu a mai rezistat mult. S-a stins din viață la 40 de ani. Mai devreme în acea seară îi dăduse un autograf criminalului său. A lăsat în urmă o avere de 800 de milioane de dolari familiei sale.

2.MICHAEL JACKSON (600 de milioane de dolari)

Michael Jackson, cântăreț, compozitor și dansator, supranumit „Regele Muzicii Pop”, a murit la 50 de ani. S-a astins din viață pe 25 iunie 2009 într-un spital din Los Angeles, în urma unui stop cardiac suferit în locuința sa. La doi ani după moarte a devenit cel mai ascultat artist din istoria muzicii. Michael a lăsat familiei sale 600 de milioane de dolari.

3. ELVIS PRESLEY (300 de milioane de dolari)

E imposibil să nu-i fi auzit numele de mai multe ori până acum. Elvis a murit când avea doar 42 de ani. A reușit să strângă o avere de 300 de milioane de dolari, după ce a lansat mai multe melodii de succes pentru public.

După ce s-a divorțat de Linda Thompson, s-a apucat de droguri și a devenit dependent. A avut mai multe probleme de sănătate, iar în cele din urmă a suferit un atac de cord.

4. JIMI HENDRIX (175 de milioane de dolari)

Deși cariera lui artistică a durat doar patru ani, a reușit să realizeze multe într-un timp așa scurt. A compus, a fost solist, a cântat la chitară, iar toate astea l-au făcut celebru. A avut numeroase turnee în întreaga lume în timpul petrecut în industrie.

Căderea lui Jimi Hendrix a fost provocată de dependența sa de droguri și alcool. A murit la vârsta de 27 de ani în urma unei supradoze. Moartea lui a iscat numeroase controverse. A lăsat în urmă o avere de 175 de milioane de dolari.

5. BOB MARLEY (130 de milioane de dolari)

Bob Marley a fost compozitor și cântăreț și a murit la vârsta de 36 de ani. S-a mutat din Jamaica în Marea Britanie pentru a înregistra mai multe albume de-a lungul carierei sale. Bob Marley, care avea o avere de 130 de milioane de dolari, a murit de cancer. Medicii i-au găsit umflătura canceroasă sun unghia de la picior și i-au recomandat eliminarea degetului. Artistul a refuzat, iar cancerul s-a extins în restul corpului. A murit un an mai târziu.

Top 10 cei mai bogați artiști ai tuturor timpurilor care au murit de tineri

6. KURT COBAIN (100 de milioane de dolari)

Kurt Cobain a devenit faimos datorită contribuției sale în trupa rock Nirvana. A fost cântăreț, chitarist și compozitor al formației. A reușit să strângă din muzică o avere de 100 de milioane de dolari.

Încă din tinerețe a început să aibă probleme la stomac și suferea și de bronșită cronică, dar asta nu l-a ucis. Cobain era dependent de droguri și a încercat să se sinucidă de mai multe ori. A murit la 27 de ani. Un electrician l-a găsit împușcat în cap în locuința sa din Lake Washington. Circumstanțele dubioase ale morții lui Kurt Cobain au pornit o întreagă dispută în jurul morții sale, ce continuă și în ziua de azi: de-o parte sunt cei care au căzut de acord cu verdictul poliției – cel de sinucidere, iar de altă parte sunt cei care consideră că moartea sa a fost cauzată de o crimă.

7. FREDDIE MERCURY (100 de milioane de dolari)

Freddie Mercury a fost solistul trupei rock Queen. E considerat și astăzi unul dintre cei mai talentați artiști din istoria muzicii, având niște calități vocale remarcabile de tenor. Reușea să acopere cu vocea lui patru octave. Freddie Mercury a murit în urma unor complicații ale sistemului imunitar cauzate de infectarea cu virusul SIDA. În anul 2001 a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame. Averea lui era estimată la 100 de milioane de dolari.

8.AVICII (50 de milioane de dolari)

Avicii, pe numele său real Tim Bergling, a fost DJ, compozitor și muzician electronic, care a reușit să intre în topuri din 2011, devenind în acea vreme unul din cei mai ascultați artiști. A început la scurt timp să aibă turnee prin lume și să colaboreze cu muzicieni internaționali. Problemele de sănătate i-au zdruncinat viața artistică. Medicii au fost nevoiți să-i îndepărteze apendicele și vezica biliară din cauza abuzului de alcool.

Sănătatea sa a început să se deterioreze. A devenit instabil mental din cauza presiunii la care era supus. Avicii a murit în 2018, la doar 28 de ani. Și decesul său e învăluit în mister. Unii spun că s-a sinucis, provocându-și o hemoragie puternică, în timp ce alții susțin că a murit de supradoză. A lăsat în urmă o avere de 50 de milioane de dolari.

9.TUPAC SHAKURR (40 de milioane de dolari)

Tupac Shakur a fost rapper și actor și a murit foarte devreme, la doar 25 de ani. Melodiile sale s-au concentrat pe probleme importante și controversate ale vremurilor sale. A lansat numeroase albume de succes și e considerat de mulți unul dintre cei mai mari artiști rapperi ai tuturor timpurilor.

Tupac a fost împușcat în 1994, dar a reușit să supraviețuiască. Doi ani mai târziu, însă, a fost împușcat din nou, iar de această dată împușcătura i-a fost fatală. A ajuns la spital unde a fost tratat șase zile, însă a murit apoi din cauza problemelor pulmonare. A avut o avere de 40 de milioane de dolari.

10.WHITNEY HOUSTON (20 de milioane de dolari)

Whitney Houston a fost artista cu cea mai bună voce din toate timpurile. Cel puțin, asta consideră foarte mulți. A fost cântăreață și artistă și a câștigat numeroase premii de-a lungul carierei sale.

Comportamentul ei s-a schimbat din 1999, iar mulți au dat vina pe dependența de droguri. În 2021 a fost găsită înconștientă în cada din locuința ei. Moartea ei a fost considerată un accident, însă s-a descoperit ulterior că avea un amestec de cocaină și alte droguri în sistem. Whitney a avut o avere de 20 de milioane de dolari.

Citiți și Doliu în cinematografie. Dave Prowse, actorul care l-a interpretat pe Darth Vader în trilogia Star Wars, a fost găsit mort