Top 10 cele mai bune alimente pentru copilul tău. Respectă lista şi va avea un sistem imunitar puternic

O alimentatie sanatoasa este vitala pentru copii ca sa dezvolte minti si trupuri sanatoase. Daca un copil invata de mic sa prefere alimente sanatoase, va avea obiceiuri sanatoase care il vor urma toata viata, bucurandu-se de gusturile savuroase ale acelor alimente care ii fac bine. 

12 oct. 2017, 03:21
Top 10 cele mai bune alimente pentru copilul tău. Respectă lista şi va avea un sistem imunitar puternic

Oferta alimentara si comerciala din jur cand vine vorba de mancare este foarte bogata iar copiii destul de mofturosi, poftind la produse nu tocmai sanatoase. Nu este niciodata prea tarziu sa ii promovezi copilului prin alimentatia zilnica pe care i-o pui la dispozitie acele alimente care sunt esentiale pentru dezvoltarea sa sanatoasa si armonioasa.

Atunci cand nu stii exact la ce alimente sa renunti si pe ce sa insisti in meniul zilnic al copilului, ca sa fii sigur ca il hranesti cu ce are cu adevarat nevoie ca sa creasca sanatos la minte si corp, ai nevoie de un reper.

Iata cele mai bune 10 alimente pentru copii, asa cum recomanda specialisti in nutritie pediatrica. Asigura-te ca acestea sunt prezente in ce mananca zilnic copilul tau.

Numarul 1: Cereale din ovaz

Nu exista un start mai bun al unei zile pentru un copil altfel decat pe baza de mic dejun. Copiii au randament mai mare la scoala daca mananca dimineata. Micul dejun ii ajuta la memorie si la capacitatea de atentie si reactie. Ovazul este o sursa grozava de fibre. Performanta cognitiva creste pentru ca glucoza se elibereaza lent in sange. Ovazul nu trebuie servit numai la mic dejun alaturi de lapte sau iaurt. Ovazul se gaseste si in alte gustari sau alimente, cum ar fi biscuiti sau batoane de cereale integrale. Ovazul se poate servi cu miere, fructe proaspete sau uscate ori cu nuci pisate.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.