TOP 10 cele mai CIUDATE SPORTURI din lume VIDEO

Toată lumea se pricepe la fotbal şi toată lumea ştie orice despore sporturile tradiţionale.Există însă şi alte sporturi, unele ciudate, dar care atrag la fel de mulţi fani.  

19 iul. 2015, 08:13

Şah-box. Este o combinaţie între „sportul minţii” şi violenţa boxului, cu câteva reguli simple: se joacă cel mult 11 reprize, alternativ; se începe cu 4 minute de şah, urmate de două de box, iar meciul se termină fie cu un şah-mat, fie cu un KO.

CITEŞTE ŞI TOP 10. Cele mai CIUDATE cupluri din sport FOTO

Sepak takraw. Este un sport care îşi are originile in Malay-Thai, o peninsulă din sud-estul Asiei. Sportivii joacă volei şi folosesc o minge specială realizată din împletituri de rattan, dar mişcările sunt din fotbal, astfel că jucătorii se folosesc de picioare. În plus, tehnicile de arte marţiale fac din acest sport unul incredibil.

Fotbal în nămol. Esport finlandez care datează din 1998, când a avut loc primul campionat de „swamp soccer”. Initial, era folosit pentru antrenarea soldaţilor. Este vorba de un meci de fotbal desfăşurat în nămol, dar există unele diferenţe: există trei tipuri de echipe: de băieţi, de fete şi echipe mixte. În plus, o echipă este formată din doar 6 jucători.

Citeşte şi: TOP 10. Cele mai CIUDATE stadioane din lume FOTO

Polo cu elefanţi. Este un sport care se joacă după aceleaşi reguli ca la polo cu cai, cu două mici diferenţe: terenul este mai scurt, iar pe elefant sunt doi jucători, unul fiind ocupat exclusiv cu strunirea elefantului.

Căratul nevestei. „Wife carrying” este un sport de origine finlandeză care presupune purtarea nevestelor de către soţii lor pe nişte trasee antestabilite într-un timp cât mai scurt. Acestea trebuie să aibă o lungime de 253,5 metri, şi să conţină un obstacol „uscat” şi unul „ud”. Doamnele trebuie să aiba cel puţin 49 de kilograme. Premiul pentru câştigător constă într-o cantitate de bere egală cu greutatea soţiei.

Citeşte şi: TOP 10 cele mai tari EVENIMENTE SPORTIVE din LUME

Roata de brânză. „Cheese rolling” se practică în regiunea britanică Gloucester. Goana după brânză constă în alergarea după o roată de brânză în josul unui deal. Există şi accidente, aşa că cei mai puţin norocoşi se pot alege cu vânătăi sau chiar cu membre fracturate.

Hochei subacvatic. Acest sport se joacă între două echipe a câte 6 jucători, pe fundul unei piscine, cu un puc de hochei mai greu decât cel obişnuit, de aproximativ 1,3 kilograme. Jucătorii sunt echipaţi cu crose de câte 30 cm şi au voie să iasă la suprafaţă ca să respire.

Campionatul de adunat râme. Pentru că în Marea Britanie plouă mai tot timpul, supuşii Regineiau mai inventat un sport, campionatul de adunat râme. Regula de bază este simplă: vietăţile apar odată cu ploaia, iar participanţii trebuie să strângă cât mai multe. Ei trebuie să folosească diverse metode pentru a crea vibraţii, astfel încât să atragă creaturile afară din galeriile săpate în sol.

Citeşte şi: TOP 10. Cele mai CIUDATE stadioane din lume FOTO

Curse călare pe struţi. Desi ilegale, cursele calare pe struti au devenit in mod neoficial sportul preferat al locuitorilor orasului sud-african Oudtshoorn. Cu toate acestea exista niste reguli pentru calareti: trebuie sa aibe sub 80 de kilograme si sa fie destul de puternici cat sa poata tine in frau un animal si sa-l ghideze folosindu-se de aripile si gatul lor.

Bossaball. Este o combinaţie între volei, fotbal pe plajă, gimnastică la trambulină şi capoeira, arte marţiale braziliene. Inventat în Belgia, se joacă între două echipe de 3, 4 sau 5 jucători, cu reguli destul de precise.