Top 10 cele mai frumoase nume de fete inspirate din nume de flori

Atunci când alegi un nume de fetiţă, îţi doreşti să fie delicat şi puternic în acelaşi timp. Vrei ca numele să aibă o semnificaţie specială şi să fie ca o podoabă pentru fata ta, de aceea numele de flori sunt atât de populare. Nu mai e mult şi vine Duminica Floriilor, când îi serbăm pe cei care poartă nume de flori. De aceea, hai să vedem un top al celor mai frumoase nume de fete care provin din nume de flori!

RomaniaTV.net
28 mart. 2016, 12:59
Top 10 cele mai frumoase nume de fete inspirate din nume de flori

10. Lacramioara

Iata un nume 100% romanesc, delicat si frumos intocmai ca floarea care l-a inspirat. Desi aceasta floare este mica si fragila, ea reprezinta un simbol al rezistentei si al tariei. De aceea, fetele care poarta acest nume pot parea vulnerabile la prima vedere, dar sunt mult mai puternice decat lasa sa se vada. Atunci cand viata le pune in cale provocari, au resurse interioare nesecate.

9. Violeta

Unul dintre cele mai folosite nume de fete inspirate din nume de flori este Violeta, de provenienta ruseasca. Femeile care poarta acest nume sunt modeste si muncitoare. Principala lor calitate este loialitatea, poate si pentru ca au o fire idealista si romantica. Ele nu pot concepe sa isi tradeze apropiatii sau sa raneasca voit pe cineva, motiv pentru care sunt prietene de nadejde.

Citeşte şi  Cele mai rare nume de fete din România

8. Roza

Dupa cum iti poti da seama, numele „Roza” inseamna trandafir si este de origine latina. Este unul dintre cele mai frumoase nume de fata inspirate din nume de flori, pentru ca este simplu si are rezonanta. Fetele care se numesc astfel sunt foarte frumoase si ii atrag pe ceilalti prin gingasia lor. Precum trandafirii, ele au „spinii” lor si nu sunt usor de abordat, acceptand cu greu oameni in cercul lor intim de prieteni.

7. Florina/Florentina

Acest nume este des intalnit la romani si are semnificatia „Dumnezeu e cu tine”. Persoanele care poarta acest nume sunt foarte norocoase si cumva ies cu usurinta din situatiile dificile. Stiai ca acesta este unul dintre cele mai norocoase nume de fete? Afla care sunt celelalte si ce semnificatie au!

Citeşte şi  Zece nume româneşti de fete, predestinate succesului

6. Narcisa

Narcisa este un nume de floare provenit din limba greaca si inseamna „amortit”. Tot cu acest nume este asociata legenda lui Narcis, un tanar foarte frumos care s-a indragostit de propria sa imagine reflectata in apa. Fetele care poarta acest nume sunt intr-adevar foarte frumoase si fermecatoare, avand ceva aparte. Uneori au tendinta de a deveni obsedate de propria persoana, insa le poate fi iertat „pacatul” avand in vedere ca au o fire foarte pasionala.

Citeşte mai mult pe divahair.ro