TOP 10 cele mai NEBUNE PARIURI din ISTORIE

Pariurile nu înseamnă doar pronosticuri sportive. Casele mari au lansat şi au acceptat pariuri ieşite din comun.

03 apr. 2016, 06:43
Iată câteva poveşti cu cele mai nebune pariuri câştigate, însă beneficiarii sumelor exorbitante nu au fost tot timpul norocoşi.

1. Primul om pe Lună. În 1964, un anume David Threlfall a avut o cerere pentru compania britanică de pariuri, William Hill. El a vrut să parieze că omul va ajunge în 7 ani pe Lună şi a cerut o cotă, acest pariu nefiind în ofertă. Firma de pariuri i-a dat cota de 1000:1 să se întîmple ceea ce a spus. A decis să parieze 10 lire sterline. Neil Armstrong a pășit pe lună în iulie 1969 și pariorul a încasat atunci 10.000 de lire. Trelfall nu a fost singurul care a mizat pe un astfel de eveniment și casa de pariuri a plătit atunci câștiguri de peste 50.000 de lire, aproape 1 milion de lire la valoarea din prezent.

CITEŞTE ŞI TOP 10 cele mai GROAZNICE EXPERIMENTE din istorie efectuate pe oameni VIDEO

2. În naţională de la 3 ani. În Marea Britanie, pariurile părinţilor care pariază că fii lor vor juca în echipa naţională sunt destul de frecvente. Peter Edwards a pariat 50 de lire sterline în momentul în care nepotul său Harry Wilson avea 3 ani că acesta din urmă va juca în naţionala Ţara Galilor. În octombrie 2013, Ţara Galilor  a ţinut în şah Belgia, scor 1-1, însă cei mai surprinşi de acest fapt au fost bookmakerii. În finalul meciului, tînărul de 16 ani Harry Wilson a jucat pentru naţionala Ţării Galilor, fiind cel mai tânăr jucător care a debutat. Bunicul său a fost mândru de nepot, mai ales că acesta i-a adus şi un câştig de aproximativ 200.000 de dolari.

3. Reîntoarcerea lui Elvis. Ciara Parkes încă are un pariu valabil, plasat la mijlocul anilor ’90, pentru o întoarcere a lui Elvis Presley. Femeia a plasat un pariu nebun de 250 de lire pe o cotă de 500 și încă așteaptă ca „Regele” să revină în lumina reflectoarelor și să dezvăluie adevărul despre așa-zisul deces. Elvis Presley e în prim plan și pentru cea ma trăsnită cotă din istorie, de-a dreptul incredibilă. Un poștaș din Glasgow a mizat pe faptul că Elvis se va prăbuși cu un OZN în lacul Loch Ness, accident care îl va răpune pe monstru. Pariul e cât se poate de real și înregistrează o cotă de 20.000.000!

CITEŞTE ŞI TOP 10 cele mai uimitoare şi bizare COINCIDENŢE din ISTORIE

4. Un bărbat şi-a pus silicoane. În 1996, Brian Zembeck a fost provocat de un jucător de poker să-şi pună implanturi mamare şi să le ţină un an. Nu doar că a facut asta, pentru 100.000 de dolari, ci, 18 ani mai târziu, silicoanele sunt tot acolo. Aproape nu mai conteaza că a făcut un pariu şi cu medicul, pe care l-a şi câştigat. Brian are un piept căruia i se potriveşte un sutien de măsura 38C.

5. Cine l-a împuşcat pe JR Ewing. Primele pariuri pe show-uri TV au apărut la începutul anilor ’80. „Cine l-a împușcat pe J.R.?” era pariul lansat de William Hill legat de celebrul serial american Dallas.

CITEŞTE ŞI TOP 10 cele mai NESIGURE MAŞINI. Nume IMPORTANTE pe LISTĂ

6. Yeti există. În 1988, Chris Bonnington, alpinist, a cerut casei de pariuri cota că, în urma unei expediții în Munții Himalaya, se va întoarce cu dovezi că Yeti există. La întoarcere, acesta a prezentat dovezi privind existența celebrului monstru, pe care Ministerul Agriculturii le-a confiscat și pariul nu a fost validat.

7. Muzicianul-premier. Muzicianul Lord Sutch a cerut cotă că într-o zi va ajunge prim-ministrul Regatului Unit. Acesta mizat o liră și putea câștiga 15.000.000 după ce și-a înregistrat partidul „Offical Monster Raving Loony Party” și a reușit performanța uluitoare de a pierde alegerile de 40 de ori. Lord Stuch nu și-a adjudecat niciodată câștigul.

CITEŞTE ŞI TOP 10 experimente PSIHOLOGICE care au şocat LUMEA

8. Şi-a câştigat nevasta la poker. În 2007, Andrei Karpov a rămas fără bani la un joc de pocher împotriva lui Sergey Brodov. Pentru a rămâne la masă, a scos-o la bătaie pe soţia sa, Tatiana. Ghinion, a pierdut-o. Cineva, însă, a câştigat din acest joc: Tatiana. S-a căsătorit cu Brodov şi nu regretă. „După ce mi-am dat seama ce a făcut soţul meu, am ştiut că trebuie să-l părăsesc. Sergey era chipeş, un bărbat fermecător şi sunt foarte fericită cu el, chiar dacă m-a câştigat la un joc de poker”, a spus Tatiana.

9. Tată la 100 de ani. În 1995, John Richardson a pariat pe o cotă cerută casei de pariuri că în 2040 va concepe un copil, în condițiile în care britanicul avea 55 de ani în momentul în care a plasat miza.

10. Milionar după un pariu greşit. Fred Craggs a dat lovitura în 2006 fără ca măcar să știe ce face. Craggs a înregistrat cel mai mare câștig din istorie la cursele de cai. Acesta a pariat la întâmplare, de ziua lui, pe opt curse, cu doar 50 de cenți, iar data următoare când a călcat pragul agenției era mai bogat cu 1 milion de lire.