HALLOWEEN 2015. Top 10 filme numai bune de văzut în noaptea morţilor vii

În fiecare an, pe data de 31 octombrie sărbătorim Halloween-ul, sărbătoare în care tinerii se deghizează în vrăjitori, mumii sau alte personaje și colindă pe la case întrebând "Păcăleală sau dulciuri?". Cei colindaţi trebuie să le ofere colindătorilor dulciuri , dacă nu vor să aibă parte de o farsă. Fiind o sărbătoare împrumutată, obiceiurile din fiecare regiune a globului diferă.

RomaniaTV.net
31 oct. 2015, 14:21
HALLOWEEN 2015. Top 10 filme numai bune de văzut în noaptea morţilor vii

Pentru că Halloween-ul bate la uşă, noi ne-am gândit să vă prezentăm un top al celor mai bune filme horror, ce nu pot fi ratate în noaptea de 31 octombrie. Asta dacă aţi decis să rămâneţi acasă în loc să petreceţi prin cluburi sau pe la prieteni.

Iată sugestiile noastre ce acoperă genuri şi sub-genuri, cu celebrităţi sau actori necunoscuţi, color sau alb-negru, americane sau europene, din 1978 sau 2013, însă cu un lucru în comun: vă vor speria de moarte!

1. Halloween (1978) este un film horror independent american a cărui acţiune se desfăşoarp în orașul ficțional, Illinois. Acțiunea filmului se învârte în jurul evadării dintr-un spital de boli psihice a lui Myers, care apoi ucide câțiva adolescenți, și a încercărilor Doctorului Loomis de a-l găsi și a-l opri.

Halloween este considerat ca fiind un film horror clasic, dar și unul din cele mai influente ale genului. Halloween a avut un buget de 325.000$, strângând peste 47 milioane $ la box office-ul, echivalentul a 150 milioane de dolari în 2008, devenind unul din cele mai profitabile filme independente făcut vreodată. Mulți critici consideră filmul ca fiind primul dintr-o listă lungă de filme inspirate de filmul lui Alfred Hitchcock, Psycho.

Din distribuţie fac parte Donald Pleasence, Jamie Lee Curtis, P. J. Soles şi Nancy Loomis.

2. Hocus Pocus (1993) sau Întoarcerea vrăjitoarelor este un film american ce poartă semnătura lui Kenny Ortega. Povestea începe în Salem, în jurul anului 1693, când Thackery Binx se trezeşte şi aude afară o voce. Era sora sa, care se îndrepta împreună cu o bătrână spre pădurea din faţa casei.

Tânărul îşi urmăreşte sora, până când ajunge la o cabană întunecoasă din mijlocul pădurii şi este şi el prins de celelalte bătrâne din casă. Pentru a afla dacă cei doi copii vor reuşi să le împiedice pe vrăjitoare să devină nemuritoare este musai să urmăriţi filmul până la sfârşit.

Distribuţia peliculei este alcătuită din: Bette Midler, Kathy Najimy, Sarah Jessica Parker, Omri Katz, Vinessa Shaw, Thora Birch, Doug Jones, Stephanie Faracy şi Charles Rocket.

3. Poveşti de Halloween (2007) relatează povestea unui mic oraş ai cărui locuitori află că tradiţiile nu trebuie uitate şi că ritualurile care apără oamenii de spirite ar fi bine să fie îndeplinite în fiecare an.

Costume şi dulciuri, goblini şi fantome, monştri şi dezastre, toate capătă însuşiri noi în noaptea de Halloween, spre groaza locuitorilor din oraş, care descoperă cu stupoare că riscă să nu prindă zorii zilei următoare.

În regia lui Michael Dougherty, pelicula îi are ca actori principali pe Michael Dougherty, Brian Cox, Dylan Baker şi Anna Paquin.

4. Halloween: Noaptea groazei (2002) are la bază povestea unui grup de adolescenţi care câştigă un concurs, ce are ca premiu petrecerea unei nopţi în casa criminalului Michael Myers şi transmiterea în direct pe internet a imaginilor de acolo. Lucrurile o iau, însă, razna şi tinerii trebuie să găsească o modalitate de a ieşi din casă înainte de a fi prea tarziu.

5. Anotimpul vrăjitoarelor (2004) este regizat de Dominic Sena şi îl are ca personaj principal pe Nicolas Cage. Acţiuna peliculei se învârte în jurul unui Cruciat care se întoarce alături de camaradul său în oraşul natal, devastat de ciuma neagră.

O biserică asediată, care considera vrăjitoria vinovată de năpastă, le comandă celor doi cavaleri să transporte o vrăjitoare la o mânăstire, unde călugarii vor ţine un ritual în speranţa că vor pune capăt epidemiei. Un preot, un cavaler îndurerat, un pungaş şi un tânăr curajos ce visează să devină cavaler îşi unesc forţele într-o misiune care va decide în final soarta vrăjitoarei.

6. V/H/S: Viral (2014) este o peliculă formată din mai multe scurtmetraje, ecranizate de Nacho Vigalondo, Marcel Sarmiento, Gregg Bishop, Justin Benson şi Aaron Moorhead de Scott. Printre aacestea se remarcă şi povestea unui iluzionist care intră în posesia unui obiect magic de mare putere și a altor obiecte de acest gen, dar şi a unui grup de adolescenţi, care fără vrea intră într-un cult mexican.

7. Pact cu fantomele (2008) este un film în regia lui Rich Correll, care îi spune povestea lui Max, un băieţel de doar 11 ani, căruia îi place magia, urăşte sportul şi pare incapabil să îi spună măcar un cuvânt lui Traci, cea de care s-a îndrăgostit, cea mai populară fată din şcoală.

El este însă singurul care poate vedea două fantome care îi bântuie casa şi cu care va face şi o înţelegere cu ele: dacă le ajută să dezlege misterul dispariţiei părinţilor lor şi să se lupte cu un demon răutăcios, ele îl vor ajuta să devină cel mai popular puşti.

8. Mâini ucigaşe (1999) se remarcă datorită regizorului Rodman Flender, dar şi personajelor principale: Jessica Alba şi Devon Sawa.

Anton, un tânăr prea ocupat cu prietenii săi şi de furat, descoperă chiar în dimineaţa zilei de Halloween trupurile decapitate ale părinţilor lui. În tot acest timp, una dintre prietenele sale, Debi investighează o serie de fenomene paranormale, care în final o conduc la o luptă crâncenă a binelui şi răului.

9. Casa celor 1000 de cadavre (2003) este scris şi regizat de Rob Zombie şi relatează povestea unui grup de tineri aflaţi pe autostradă, care ajung la muzeul de ciudăţenii al căpitanului Spaulding, unde voiau să descopere misterul legendarului maniac doctor Satan. Atunci când o fată atrăgătoare se oferă să le arate împrejurimile, vremea se strică şi sunt nevoiţi să se refugieze într-o casă ciudată, unde sunt atacaţi pe neaşteptate de un necunoscut.

10. Mama (2013) o producție cinematografică hispano-canadiană regizată de Andrés Muschietti, avându-i în rolurile principale pe Jessica Chastain și Nikolaj Coster-Waldau.

În urma unei crime și a unui accident rutier, surorile Victoria și Lily rămân singure într-o cabană părăsită în munți. Erau declarate dispărute, iar unchiul lor, Lucas, și logodnica acestuia, Annabel, nu încetau să le caute. După 5 ani, stăruința lor a dat roade, fetele au fost găsite într-o cabana semi-dărâmată din mijlocul pădurii, comportându-se ca niște animale și fiind subnutrite.

Instituțiile de ocrotire socială au preluat cazul, și în urma unei hotărâri judecătorești, le acordă dreptul de tutore, unchiului acestora. Datorită faptului că aveau nevoie de atenția psihologilor li s-a oferit o casă cu chirie gratis, într-o zonă apropiată.

În scurt timp, fetele, în special Victoria au început să se apropie de cei doi, corectând-uși treptat și comportamentul. Într-o noapte, Anabel crezând că sunt hoți în casă l-a alertat pe Lucas, dar acesta ducându-se să vadă dacă e cineva a fost împins pe scări de o forță bizară ajungând în comă la spital.