Top 10 oraşe europene pe care trebuie să le vizitezi iarna

De la plimbările cu sania în cătunele din Elveţia şi pârtiile extraordinare de schi din Alpi, până la festivalurile gheţii din diferite ţări ale bătrânului continent, Europa are unele dintre cele mai frumoase locuri pe care să le vizitezi iarnă sau unde să îţi petreceri Sărbătoril.

11 sept. 2018, 19:40
Top 10 oraşe europene pe care trebuie să le vizitezi iarna

Indiferent ca vrei sa petreci un weekend sau chiar o saptamana de relaxare, aici exista o multime de zone de explorat. Iata un top al celor mai frumoase orasepe care le poti vizita iarna in Europa.

1. Abisko, Suedia

Daca esti un iubitor al anotimpului rece, Abisko este unul dintre cele mai bune locuri unde ai putea merge. Situat aproape in partea cea mai de nord a Europei, nu vei regreta niciodata ca ai ales aceasta locatie pentru a admira lumina nordului inghetat. Totusi, inainte de a calatori spre acest oras, ar trebui sa stii dinaninte ca soarele nu rasare timp de saptamani in lunile decembrie si ianuarie. In afara faptului ca vizitatorii se pot delecta cu impresionanta aurola boreala, mai pot schia, patina si plimba cu saniile trase de caini sau pot face catarari. Nu uita sa vizitezi hotelul de gheata aflat langa Kiruna, fiind una dintre primele constructii de acest gen din lume. 

2. Copenhaga, Danemarca

Orasul faimosul autor de povesti Hans Christian Andersen, Copenhaga chiar pare, mai ales iarta, ca desprins din operele sale. Conceptul danez de „hygge” (intimitate, atmosfera placuta) este cel mai bine simtit in perioada aceasta a anului cand localnicii isi petrec dupa amezile si serile relaxandu-se, cu un pahar de ciocolata fierbinte in fata admirand privelistile care te lasa fara suflare. Locurile care trebuiesc vizitate atunci cand te afli in Copenhaga sunt Parcul de distractii Tivoli, Palatul Christiansborg si Castelul Rosenborg care sunt si mai frumoase atunci cand sunt acoperite de zapada. Si daca tot ai de gand sa vizitezi acest oras danez, poate ca ar trebui sa iei in calcul sa ajungi in februarie atunci cand se desfasoara celebrul Wondercool, un eveniment dedicat iernii si in care te poti delecta cu concerte, expozitii de arta si evenimente culinare. 

3. Venetia, Italia

Unul dintre cele mai mari atractii ale iernii pentru turisti este Carnavalul de la Venetia. Desfasurat an de an in luna februarie evenimentul atrage peste un milion de oameni, porniti in cautarea unei distractii aparte. Turistii par hotarati sa transforme noptile in zile, atrasi in primul rand de misterul ascuns in spatele mastilor venetiene si, bineinteles, de spectacol in sine. Canalele orasului, arhitectura sa unica si atmosfera specifica capata un aer magic in timpul iernii.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.