TOP 2013: Cine au fost cei mai activi și apreciați politicieni români pe Facebook

În ultimii ani Internetul a devenit unul din cele mai importante instrumente ale comunicării dintre politician şi cetăţeni la nivel mondial. Politicienii din România nu fac excepţie, mare parte dintre aceştia fiind prezenţi în mediul virtual.

RomaniaTV.net
05 ian. 2014, 10:38
TOP 2013: Cine au fost cei mai activi și apreciați politicieni români pe Facebook

Privit din perspectiva renumitelor, deja, reţele de socializare, premierul Victor Ponta are cea mai puternică prezență online și cele mai vizitate conturi. Prim-ministrul își face simțită prezența pe Internet prin intermediul site-ului oficial, blog-ului personal, conturilor pe Facebook, Google+, Twitter, YouTube, Flickr, LinkedIn și, pentru românii nedezlipiţi de telefoanele mobile, printr-o aplicaţie specială pentru sistemele iOS şi Android.

Mesajele şi informaţiile postate de Victor Ponta pe Facebook au făcut din acesta unul dintre cei mai populari premieri europeni pe reţeaua de socializare. Raportat la premierii tuturor celor 28 de state membre UE, Victor Ponta ocupă un onorant loc 2 în clasamentul celor mai populari premieri, fiind depăşit doar de cancelarul german Angela Merkel şi devansând prim-miniştri din ţări mai mari decât România, precum Marea Britanie, Franţa, Spania sau Italia.

Top 5 cei mai apreciați șefi de guvern din UE pe reţeaua de socializare Facebook:

Angela Merkel (Germania) – 444.708 fani;

Victor Ponta (România) – 221.796fani;

David Cameron (Marea Britanie) – 203.688 fani;

Helle Thorning Schmidt (Danemarca) – 149.287 fani;

Pedro Passos Coelho (Portugalia) – 128.061 fani.

Şi la nivel național, Victor Ponta se află în topul celor mai apreciați politicieni. Cu peste 220.000 de fani, premierul îl depășește cu mult pe colegul liberal de alianță, Crin Antonescu, acesta fiind apreciat doar de 62.000 susținători pe pagina sa de Facebook. Liderul PNL este depășit și de Elena Udrea, a cărei pagină înregistrează  118.000 fani. La polul opus se află democrat-liberalul Cătălin Predoiu, cu putin peste 15.000 de like-uri.

În afară de diferența la nivelul numărului de aprecieri pe rețelele de socializare, un alt indicator important al succesului online se referă la tipul informațiilor și mesajelor transmise de politiceni în spațiul virtual. Astfel, pe pagina sa de Facebook, Victor Ponta promovează intens activitatea Guvernului și a Uniunii Social Liberale, Crin Antonescu își anunță prezența la diverse emisiuni, postând mesaje sporadic, iar Traian Băsescu publică des fotografii cu nepoata sa, Sofia Anais.