Top 3 şaorme de Bucureşti

Pentru că ați gustat din Top 3-ul cu merdenele de acum cîteva săptămîni, Caţavencii.ro vă oferă o porție de top gastronomico-geografic. De data asta ne-am aventurat cu curaj în mult mai unsurosul domeniu al șaormei bucureștene. Ce-i drept, am putea scrie un tratat întreg despre această delicatescă devenită mai autohtonă ca micii, dar din lipsă de timp, spațiu și chef ne vom rezuma la cele trei șaorme esențiale.

RomaniaTV.net
17 mai 2013, 08:50
Top 3 şaorme de Bucureşti

1. Șaorma de Rahova – Probabil că mulți dintre voi se gîndesc că șaorma de Rahova e făcută cu carnea creaturii rezultate din uniunea nesfîntă dintre un carcalac și un șobolan, dar să știți că chiar nu e cazul. Pentru că au de hrănit o bună parte dintre cei mai fideli și totodată pretențioși consumatori, taximetriștii, șaormarii rahoveni și-au luat în serios datoria. E de departe cea mai sățioasă, pentru că se face cu carne, garnitură de carne, un pumn de cartofi prăjiți și vreo trei polonice de sos așa de gros că nici nu poți să scufunzi un plumb în el. Varza, castraveciorii și roșiile se pun eventual doar în chip de condiment. Chiar în acest moment, în Ferentari e un grup de cercetători care lucrează intens pentru a descoperi o metodă de a face și lipia din carne.

Citeste si: Cele mai bune răspunsuri la interviul de angajare ca medic stomatolog

2. Șaorma de pă Centru – Deși e semnificativ mai salubră, șaorma de pă Centru costă aproape dublu doar fiindcă e făcută cu prea multă fantezie: ai la dispoziție atît de multe sosuri încît ar putea să le ceri să ți-o pună direct la pahar. Din cînd în cînd, ca să dea bine la ochi, înfig cîte un morcov între bucățile de carne de pe băț, pentru că știm cu toții că morcovul dă aroma la carne. E învelită în atîtea hîrtiuțe, punguțe și cutiuțe că, atunci cînd încerci să muști din ea, nu-ți dai seama dacă mănînci o șaorma sau decojești un praz.

Citeste si: Eurovision 2013: avem un contratenor. Cum procedăm?

3. Șaorma dintre cartiere – Pentru că-i a nimănui, șaorma dintre cartiere e cea mai tristă dintre șaorme. E atît de tristă încît simți gustul de lacrimi din maioneza cu usturoi. E atît de tristă încît puii din ea au murit probabil de depresie. E atît de tristă că ceapa din ea, după ce s-a trezit, s-a culcat la loc fiindcă n-avea pentru ce să mai stea trează.