Top 5 cele mai frumoase femei din lume. Cercetătorii esteticieni spun că au proporții divine

Se știe că în Grecia antică femeile erau de o frumusețe divină, cu proporții perfecte și trăsături parcă ireale. Și în zilele noastre există astfel de femei, iar un cercetător estetician a făcut și un top al celor mai frumoase femei din lume, bazându-se pe proporțiile istorice.

11 oct. 2023, 17:55
Top 5 cele mai frumoase femei din lume. Cercetătorii esteticieni spun că au proporții divine
Top 5 cele mai frumoase femei din lume. Cercetătorii esteticieni spun că au proporții divine

Cele mai frumoase cinci femei din lume au fost alese de către un reputat medic estetician după proporțiile divine ale Grecieie antice. Cercetătorul Julian De Silva a și încoronat-o pe posesoarea celor mai perfecte proporții.

Citește și: Cum arată contractul prenupțial al lui Jay-Z cu Beyonce. Rapperul plătește 5 milioane de dolari pentru fiecare copil născut de artistă

Care sunt cele mai frumoase femei ale lumii

De Silva a alcătuit lista celor mai frumoase 5 femei folosind ceea ce se numește teoria Golden Ratio. Această „proporție divină” a fost teoretizată în Grecia Antică, apoi a fost folosită în timpul Renașterii de artiști apreciați pentru a crea opere de artă perfecte. Reluând în vremurile moderne, chirurgul estetician a folosit cu totul altfel regula pentru a dezvălui care sunt femeile care se apropie matematic de perfecțiunea fizică.

Pentru a calcula această cifră de aur a frumuseții, De Silva și-a bazat lista pe o măsurare calculată a mărimii și poziției ochilor, sprâncenelor, nasului, buzelor, bărbiei și maxilarului. Dintre toate datele colectate, Bella Hadid s-a clasat pe primul loc, cu un rezultat de 94,35% de simetrie.

Deși este în ochii privitorului, știința calculării frumuseții poate oferi o posibilă perspectivă asupra corelației dintre frumusețe și succes. Iar dacă pe primul loc se află fotomodelul internațional Bella Hadid, a cărei treabă este exact aceasta, să arate perfect, în top mai urmează și alte vedete din lume cu trăsături perfecte:

  • Bella Hadid (94.35%);
  • Beyonce (92.44%);
  • Amber Heard (91.85%);
  • Ariana Grande (91.81%);
  • Taylor Swift (91.64%).

Lista lui De Silva este luată în considerare atunci când se vorbește despre standardele sociale de frumusețe cosmetică.

Boala de care suferă Bella Hadid

Ceea ce puțini știu, însă, este că deținătoarea coroanei pentru cel mai perfect chip, Bella Hadid, nu are o viață la fel de perfectă. Modelul se luptă cu o boală gravă încă de la vârsta de 15 ani.

După ce a absentat la multe evenimente mondene în acest an, Bella și-a anunțat fanii de pe Instagram că afecțiunea de care suferă, respectiv Boala Lyme, nu îi dă voie să se simtă bine. Atât mama ei, Yolanda, cât și fratele mai mic, Anwar, suferă de aceeași afecțiune.

„Mulțumesc mamei mele pentru că mi-a păstrat toate dosarele medicale, că a rămas lângă mine, că nu m-a părăsit niciodată, că m-a protejat, că m-a sprijinit. Trăind în această stare care s-a înrăutățit cu timpul și lucrând în timp ce încercam să mă fac pe mine, să-mi fac familia și oamenii care mă susțin mândri, m-a afectat în moduri pe care nu le pot explica în totalitate. Să fiu atât de tristă și bolnavă, dar să am în jurul meu atât de multe binecuvântări, privilegii, oportunități și dragoste a fost, probabil, cel mai confuz lucru pe care l-am trăit vreodată. Sunt două lucruri pe care vreau să vi le spun tuturor: 

1. Sunt bine și nu trebuie să vă faceți griji.

2. Nu aș schimba nimic pentru lume. Dacă ar fi să trec iarăși prin toate astea, să fiu aici, exact în acest moment în care mă aflu chiar acum, cu voi toți, în sfârșit sănătoși, aș face totul din nou. Experineța m-a făcut cine sunt astăzi”, a scris Bella Hadid în mesajul său, postat în luna august a acestui an.

Citește și: Povestea enigmaticului Cristobal Balenciaga, designerul consumat de perfecțiunea absolută. După moartea sa, brandul a creat moda „adidașilor urâți”, preferați ai vedetelor din toată lumea