Top 6 cele mai sigure cartiere din Bucureşti

Ai vrea să cumperi sau să închiriezi un apartament (sau o casă) în București, dar nu te-ai hotărât încă unde ai vrea să locuiești? Dincolo de factorul preț, gradul de siguranță oferit de o zonă sau alta reprezintă, probabil, un important criteriu de selecție pentru tine – mai ales dacă ai copii. Potrivit unui studiu de geografie mentală realizat de Cristian Ciobanu, cele mai sigure sunt, în opinia locuitorilor Capitalei, cartierele exclusiviste din nordul și centrul orașului.

RomaniaTV.net
28 iul. 2020, 09:17

Ai vrea să cumperi sau să închiriezi un apartament (sau o casă) în București, dar nu te-ai hotărât încă unde ai vrea să locuiești? Dincolo de factorul preț, gradul de siguranță oferit de o zonă sau alta reprezintă, probabil, un important criteriu de selecție pentru tine – mai ales dacă ai copii. Potrivit unui studiu de geografie mentală realizat de Cristian Ciobanu, cele mai sigure sunt, în opinia locuitorilor Capitalei, cartierele exclusiviste din nordul și centrul orașului.

 

Cele mai sigure cartiere din București

Iată așadar care sunt 6 dintre cele mai sigure cartiere din București, capitala României:

1. Primăverii

Situată în cel mai bun sector din București, anume Sectorul 1, această zonă ocupă, în mod deloc surprinzător, prima poziție în clasamentul realizat pe baza studiului menționat. Aici pot fi găsite nu doar vile de lux, pretabile pentru sedii de birouri sau ambasade, ci și apartamente exclusiviste, dintre care majoritatea construite după anul 2000. Printre avantajele oferite de Primăverii se numără densitatea mică a populației, multitudinea de spații verzi, accesul la mijloace de transport în comun (inclusiv metrou), dar și apropierea de parcul Herăstrău. Potrivit datelor Imobiliare.ro, în arealul Dorobanți-Floreasca (în care este cuprinsă și zona Primăverii), prețul mediu solicitat pentru un apartament se ridică la 2.320 de euro pe metru pătrat util.

 

2. Cotroceni

Considerat o parte componentă din zona centrală a orașului, Cotroceniul este, iarăși, foarte apreciat din punctul de vedere al gradului de siguranță oferit locuitorilor săi. Și aici pot fi găsite numeroase vile, dintre care o bună parte au o valoare arhitecturală deosebită, dar și apartamente, inclusiv ridicate după anul 2000. Printre avantajele oferite de această zonă se numără accesul facil către centrul orașului, mijloacele variate de transport în comun (inclusiv metrou), dar și proximitatea unor importante puncte de interes (parcuri, Opera Națională București etc.). Suma medie solicitată pentru un apartament în Cotroceni ajunge la 1.820 de euro pe metru pătrat util.

 

3. Aviației

Acest cartier relativ nou al Capitalei este format în mod preponderent din blocuri cu regim redus de înălțime – ceea ce contribuie, desigur, la menținerea unei densități relativ reduse a populației și, implicit, la un grad sporit de siguranță. Dată fiind localizarea sa favorabilă, Aviației beneficiază, datorită metroului, de acces rapid către centrul orașului, dar și către marile clădiri de birouri din nordul Bucureștiului. Potrivit datelor Imobiliare.ro, prețul mediu solicitat de către vânzătorii de apartamente se ridică, aici, la 2.060 de euro pe metru pătrat util.

 

4. Herăstrău

Bineînțeles că și Herăstrău, una dintre „zonele bune” ale Capitalei, ocupă un loc important în clasamentul cartierelor considerate ca fiind cele mai sigure. Aici pot fi găsite atât vile de lux, nou-construite, cât și o serie de ansambluri rezidențiale exclusiviste, populare în rândul expaților care ocupă poziții de management în cadrul multinaționalelor active pe piața din București. Printre beneficiile oferite de această zonă se numără, desigur, liniștea, accesul la metrou și la alte mijloace de transport în comun, dar și proximitatea celui mai mare parc din București. Suma medie solicitată în Herăstrău-Nordului de către vânzătorii de apartamente se situează la 2.730 de euro pe metru pătrat util.

 

5. Băneasa

Localizat tot în nord, cartierul Băneasa este, ca întindere, unul dintre cele mai mari cartiere bucureștene, reprezentând o opțiune atât pentru cei aflați în căutarea unei vile, cât și pentru cei care își doresc un apartament în cadrul unuia dintre noile ansambluri rezidențiale ale Capitalei. Dincolo de calitatea ofertei imobiliare și gradul ridicat de siguranță, printre avantajele importante ale zonei se numără, desigur, proximitatea pădurii omonime – ce echivalează, desigur, cu o calitate mai bună a aerului. Potrivit datelor Imobiliare.ro, prețul mediu solicitat pentru un apartament disponibil spre vânzare în această zonă se ridică la 1.880 de euro pe metru pătrat util.

 

6. Floreasca

Floreasca ocupă locul al șaselea în topul celor mai bune zone de locuit din București. Oferta imobiliară de aici este formată îndeosebi din apartamente, dintre care unele fac parte din ansambluri rezidențiale nou-construite și chiar de lux. Printre avantajele cartierului se numără, iarăși, proximitatea parcului Herăstrău, a lacului Floreasca, dar și a marilor clădiri moderne de birouri. După cum am precizat deja, prețul mediu solicitat pentru un apartament în arealul Dorobanți-Floreasca este 2.320 de euro pe metru pătrat util – valori mai mici de 2.000 de euro pe metru pătrat fiind consemnate, desigur, pentru apartamentele construite înainte de 1990.

 

Cum găsești rapid casă sau apartament în aceste cartiere

Dacă vrei să-ți cumperi o locuință într-unul dintre cele mai sigure cartiere din București (dar nu numai!), pe Imobiliare.ro vei găsi o multitudine de anunțuri atractive – fie că ești interesat de un apartament, în bloc nou sau vechi, fie că ai prefera, mai degrabă, o vilă. Cu ajutorul filtrelor avansate de căutare pe care ți le punem la dispoziție, inclusiv prin aplicația gratuită pentru mobil, vei putea găsi rapid anunțurile care se încadrează în specificațiile tale – nu doar în ceea ce privește localizarea, ci și suprafața și numărul de camere, intervalul de preț, etajul și perioada de construcție și altele. Ai, totodată, posibilitatea de a selecta doar afișarea ofertelor din ansamblurile rezidențiale noi, a proprietăților ce pot fi achiziționate fără comision sau a anunțurilor care au inclusă în prezentare opțiunea Video/Foto 360. Te așteptăm, așadar, pe cel mai mare portal de anunțuri imobiliare din România!