Top 8 cele mai frumoase locuri din Italia. Spre care dintre ele ţi-ai rezerva bilete de avion ieftine?

Care sunt cele mai frumoase orașe din Italia? Ce insulă trebuie să alegi dacă vrei să descoperi tihna deplină sau să te distrezi în unele dintre cele mai luxoase cluburi de pe Riviera italienească? Unde ar trebui să ajungi dacă ți-ai dorit întotdeauna să vezi cele mai importante sculpturi și picturi renascentiste? Care e cel mai frumos loc din Italia pentru un weekend romantic departe de rutina zilnică? Unde ar trebui să ajungi dacă vrei să descoperi teritorii virgine și tradiții pierdute în negura timpului? În ce loc din Italia găsești câmpuri nesfârșite de viță de vie, floarea soarelui și măslini? Care sunt cele mai spectaculoase lacuri din peninsulă? Află care sunt câteva dintre locurile spre care ai putea să îți rezervi bilete de avion ieftine în lunile următoare.

RomaniaTV.net
13 iul. 2017, 12:17

Cinque Terre, căsuțele colorate imposibil de uitat

Nu e ușor să ajungi în Cinque Terre, dar e un loc din care nu o să îți dorești să mai pleci pentru că ritmul amețitor al vieții de acasă dispare când te plimbi pe drumurile înguste dintre cele cinci sate care formează cvintetul de aur din Cinque Terre, Monterosso, Vernazza, Riomaggiore, Corniglia și Manarola. Cel mai fotografiat și cunoscut dintre ele e Manarola, satul împins pe malul mării, unde casele sunt vopsite în zeci de culori vii ca să fie recunoscute de pescarii care pleacă în fiecare zi în largul mării.

Se spune că localnicii și-au vopsit casele diferit ca să își poată recunoaște căminul propriu atunci când sunt în largul mării. E o poveste transmisă din generație în generație cu multă nostalgie. Locurile pitorești Cinque Terre au fost incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO încă din 2011. Se presupune că în următorii ani, numărul turiștilor care pot vizita regiunea va fi limitat pentru a proteja sălbăticia locului. Așa că ar fi bine să vizitezi micile așezări de pe coasta Mării Mediteraneene cât mai ai timp.

Dacă vrei să ajungi în Cinque Terre, trebuie să îți rezervi bilete de avion low-cost spre Bologna, iar de acolo poți închiria o mașină sau poți ajunge în teritoriul de poveste cu mijloacele de transport în comun. De asemenea, ai putea zbura spre Genova sau spre Pisa.

Toscana, orașe medievale și dealuri line

Toscana e un alt loc de poveste cu așezări medievale din piatră care seamănă cu mici fortărețe improvizate. Dacă petreci câteva zile în aceste cetăți, soarele dogoritor de vară o să fie mai ușor de suportat. Pe lângă străduțele pietruite și casele pitorești, în Toscana te așteaptă coline verzi nesfârșite cu viță de vie și câmpuri invadate de floarea soarelui și măslini. Cu siguranță, în Toscana poți să ai parte de unul dintre cele mai frumoase concedii pe care le-ai făcut vreodată, nu pentru că vizitezi locuri văzute anual de milioane de turiști, ci pentru că e un loc în care fiecare călător care ajunge descoperă o frumusețe unică, fie că e vorba de un răsărit sau un apus văzut de pe terasa unei ferme sau de un drum de țară de unde poți să te abați într-un lan de floarea soarelui. E greu de spus cu precizie care e magia Toscanei, dar e adevărat că se întâmplă deseori ca cei care ajung acolo să nu își mai dorească să plece vreodată.

Poți să îți rezervi bilete de avion spre Florența sau Pisa, urmând ca de acolo să explorezi zona Chianti sau Val D’Orcia, două dintre locurile pitorești ale Toscanei. Ai putea să te oprești pentru o zi în Siena, un oraș cu un centru istoric inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO sau în Montepulciano, un oraș cunoscut pentru clădirile vechi, străduțele înguste încărcate cu flori, bisericile vechi și atmosfera relaxată. Cu siguranță o să îți dorești să petreci cât mai multe zile în Toscana admirând dealurile înverzite care se întind cât vezi cu ochii.

Roma, statul în stat

Roma e întotdeauna o idee bună de vacanță, nici nu contează foarte mult de câte ori o vizitezi sau în ce sezonul îți rezervi bilete de avion pentru că în general sunt ieftine mai mereu, pentru că orașul e un loc în care merită și trebuie să te întorci pentru a-i descoperi toate secretele. În amintire, te bântuie fascinantele fântâni din piețele romane, istoria incredibilă și tihna de la Vatican, dar și lumea artelor frumoase în Capele Sixtină sau în Basilica Sf. Petru, podurile de piatră sau vestigiile lumii vechi care au rezistat mii de ani.

Roma e un oraș al contrastelor arhitecturale pentru că găsești urme din îndepărtata civilizație a Imperiului roman, clădiri din perioada Renascentistă, dar și clădiri moderne și futuriste. În Roma te plimbi ca într-un muzeu în aer liber și descoperi frumusețea autentică a Italiei.

Capri, insula de o frumusețe copleșitoare

Piețele medievale, plajele cu nisip de culoarea untului și marea turcoaz din Capri te ademenesc să nu mai pleci din concediul de vis de pe insula distracției, unde își fac vacanța, în fiecare an, oamenii bogați și celebri. La destinație te așteaptă podgorii de viță de vii, o vegetație luxuriantă copleșitoare, flori care se revarsă pe străzi și inundă colinele line, dar și zona de coastă unde ți-ai dori, probabil, să îți petreci restul vieții. E bine să știi că în perioada sezonului estival insula Capri e un magnet pentru turiștii din întreaga lume. Dar dacă vrei să profiți de oferte ceva mai bune pentru cazare și să prinzi zboruri ieftine, poți să îți faci vacanța în extrasezon.

Nu uita să rezervi bilete de avion ieftine spre Florența

Spre Florența îți rezervi bilete de avion când vrei să te afunzi în lumea artei Renascentiste, să ieși din traseele obișnuite ale marilor metropole europene și să te plimbi într-un centru vechi unic în lume. Dacă ajungi în orașul bijuterie al Renașterii italiene trebuie să te oprești la Domul impunător ca să vezi lumea de sus, dar și să vizitezi Galeriile Uffizi, unde poți admira lucrări de Michelangelo, Botticelli, Raffaello, Giotto sau Leonardo da Vinci.

Lacul Maggiore, Garda și Como, Lombardia

Dacă îți rezervi online bilete de avion ieftine și vrei să mergi la shopping în Italia, atunci știi că Milano e destinația potrivită pentru tine. Dar după ce ai terminat de umblat prin magazine, ai putea să faci o excursie de o zi în mijlocul naturii. Lacurile de aur ale Italiei sunt ascunse între crestele munților, iar priveliștile panoramice sunt fascinante, mai ales când vârfurile munților sunt încă înzăpezite. Zona e cunoscută pentru centrele de spa și relaxare, dar și pentru numărul mare de vedete care și-au cumpărat o a doua, a treia sau a cincea casă de vacanță pe malul Lacurilor Como sau Maggiore. Dacă îți place plimbările lungi în natură, e bine să știi că în zona lacurilor sunt numeroase trasee de trekking și hiking marcate pe care le poți încerca.

Veneția, pentru orice cuplu de îndrăgostiți

Degeaba crezi că o minivacanță la Veneția alături de partenerul tău e doar un clișeu. Orașul italian are într-adevăr o magie aparte pentru că apele azur care îi acoperă clădirile pe jumătate, zecile de poduri, clădirile deosebite și micile insule din apropiere îl transformă într-un paradis al celor care vor să se îndrăgostească sau să petreacă o minivacanță într-un decor de vis.

Îndrăgostiții de pretutindeni își beau cafeaua sau admiră răsăritul din Piața Sf. Mark, spre care toate străduțele înguste te poartă în cele din urmă. Dacă îți rezervi bilete de avion și ajungi în lunile următoare în orașul italian, ai putea să încerci și tu un experiment care se practică în perioada Carnavalului și să rătăcești preț de câteva ori pe aleile înguste din oraș fără să vrei să ajungi nicăieri. Veneția trebuie explorată fără o hartă în mână. Nu ai cum să te pierzi. Nimic nu se compară cu priveliștea deasupra lagunei verzi-albastre într-un oraș care trăiește constant cu angoasa ștergerii.

Sicilia, lumea grecească pierdută în Italia

Sicilia e una dintre cele mai pitorești zone ale Italiei, o insulă micuță care ascunde comori grecești și temple vechi de mii de ani, cum e Domul din Piața Syracusse, dar și orașe bijuterie ca Modica sau Ragusa, mici așezări baroce unde se simte aroma parfumată a portocalilor, măslinilor și lămâilor. Bucătăria italienească o să te cucerească ca de fiecare dată prin simplitatea și gustul desăvârșit al preparatelor organice. În Sicilia se mănâncă mai bine decât în multe alte locuri din Italia. În afara sezonului estival, biletele de avion spre Sicilia sunt foarte accesibile ca preț și ai numeroase curse low-cost disponibile din mai multe orașe ale României, nu doar din București.

Tu ce ai alege? Frumusețea statuară a insulei Capri, cu stânci abrupte și ape turcoaz, capitala Renașterii Florența, potecile ireale din Cinque Terre, nostalgia Siciliei sau poate romantismul greu de egalat din Veneția?

Oriunde te poartă gândurile de vacanță, e bine să te uiți cu mai multă atenție peste ofertele la bilete de avion ieftine, pentru că Italia e una dintre puține țări din Europa care are zeci de legături zilnice cu avionul cu plecare din orașele României. Iar acest avantaj favorizează cu mult călătoriile pentru că îți poți permite mai multe mini-vacanțe spre Italia. Din România, poți să îți rezervi bilete de avion ieftine din toate orașele provinciei, iar din capitală ai zboruri ieftine zilnice spre cele mai frumoase locuri din peninsulă.

Foto: Shutterstock.com