Țara în care ai dreptul la concediu medical dacă ești mahmur. Magistraţii au decis că mahmureala este o boală care „perturbă starea normală a organismului”

Tribunalul regional superior din Frankfurt am Main a decis că mahmureala este o boală, într-un proces intentat distribuitorului unui supliment alimentar comercializat ca „băutură pentru mahmureală”.

07 oct. 2021, 16:53
Țara în care ai dreptul la concediu medical dacă ești mahmur. Magistraţii au decis că mahmureala este o boală care „perturbă starea normală a organismului”

O veste execelentă pentru cei care vor participa la Oktoberfest, festivalul bavarez al berii care provoacă, fără îndoială, multiple stări de mahmureală.

Totul a început odată cu crearea de către o companie germană a două produse antimahmureală: o băutură și un supliment sub formă de baton. Produsele erau promovate ca remedii pentru atenuarea simptomelor mahmurelii.

Citeste si Misterul orașului cu cei mai mulți gemeni din Brazilia. Locul unde doctorul Mengele a făcut experimente după ce a fugit din Germania, potrivit teoriei conspirației

Concediu medical dacă ești mahmur, în Germania

O asociație de protecție a consumatorilor a dat în judecată compania pentru publicitate înșelătoare, iar magistraţii au decis că „informațiile referitoare la un produs alimentar nu pot atribui vreo proprietate de prevenire, tratare sau vindecare a unei boli umane sau să dea impresia unei astfel de proprietăți”, o afirmație care recunoaște implicit mahmureala ca fiind o boală.

Judecătorii au concluzionat că „boala” poate fi definită în sens larg în interesul protejării sănătății oamenilor, menționând că termenul include „orice perturbare, chiar ușoară sau temporară, a stării normale sau a activității normale a organismului”. Potrivit instanţei, boala presupune dureri de cap, dar și alte simptome care sunt cauzate de consumul de alcool.

Citeste si Preţurile au luat-o razna şi în Germania. Inflaţia a depăşit 4% pentru prima oară în ultimii 28 de ani