Top modelele din Borneo: Animalele din junglă pozează în ipostaze nostime FOTO

Cercetătorii au amplasat o cameră foto într-o junglă din Borneo pentru a surprinde animalele exotice în mediul lor natural. Rezultatul este o colecţie amuzantă de fotografii, în care necuvântătoarele sunt surprinse în ipostaze inedite.

RomaniaTV.net
17 oct. 2012, 16:54
Top modelele din Borneo: Animalele din junglă pozează în ipostaze nostime FOTO

Unele dintre ele pozează mândre, altele se uită direct în obiectiv, cu o privire care rivalizează cu cea a top modelelor din lumea oamenilor.

Un macac este surprins în timp ce se scarpină în cap, confuz, neştiind ce este obiectul străin, în timp ce altul zâmbeşte cu gura până la urechi.

Un elefant şi câteva maimuţe năsoase se uită neîncrezători la cameră, iar un leopard pătat ne priveşte cu nişte ochi atât de mari, încât ne topeşte inima.

Cercetătorii de la Danau Girang Field Centre din Sabah au petrecut 18 luni fotografiind 27 de specii de mamifere exotice care trăiesc în pădurile malaeziene.

„Unele imagini sunt excepţionale – precum potretul unei femele de leopard pătat cu o mare tristeţe în ochi. Ele arată diversitatea mare a speciilor de mamifere şi numărul mare al indivizilor care folosesc aceste coridoare înguste ale pădurii„, povesteşte dr. Benoit Goossens, de la Universitatea Cardiff.