TOP senatori cu iniţiative în Parlament. Cine a depus cele mai puţine

Senatorii au avut în legislatura actuală peste 4500 de iniţiative. Nu toţi au muncit însă pentru ele, informeză România TV. Unii parlamentari,  au reuşit contraperformanţa de a avea câte o singură iniţiativă legislativă pe an.

RomaniaTV.net
03 oct. 2012, 10:42
TOP senatori cu iniţiative în Parlament. Cine a depus cele mai puţine

Pe primele locuri din acest top găsim nume sonore din politică. Titlul de cel mai leneş senator este adjudecat de către Cătălin Voicu, pesedistul care a avut probleme cu legea în ultima perioadă. Timpul petrecutdupă gratii este probabil şi principalul factor care i-a distras atenţia de la treburile parlamentare. Motiv pentru care a avut doar 4 propuneri legislative în ultimii 4 ani.

Cătălin Voicu împarte locul 1 cu un democrat liberal, Mihai Stănişoară, care a avut tot 4 iniţiative legislative. Jumătate dintre acestea însă au fost respinse definitiv de parlament. Totuşi, Stănişoară îşi mai doreşte un mandat, motiv pentru care va candida într-un colegiu din Mehedinţi.

Pe locul al doilea, găsim doi membri marcanţi ai UDMR, Marko Bela şi Verestoy Attila, cu câte 5 iniţiative fiecare. Verestoy este de altfel cel care, în luna iunie, beneficia de cel mai mare salariu din Senat, aproape 9.000 de lei, sumă datorată diurnele primite.

Locul 3 este ocupat de către Vasile Blaga. Liderul PDL a avut doar 8 iniţiative legislative în ultimii 4 ani. Printre ideile pe care Blaga vrea să le tranforme în legi, găsim propunerea instituirii zilei limbii romane, dar si introdecerea votului prin corespondenta pentru cetatenii români din străinătate.

În top apare şi preşedintele Senatului, Crin Antonescu având în actuala legislatură doar 14 iniţiative, dintre care 10 au fost respinse. Totuşi, liderul liberalilor se mai poate lăuda cu 15 moţiuni, dintre care, mai mult de jumătate sunt de cenzură.

Există, însă şi excepţii notabile. Emilian Frâncu, cel mai harnic parlamentar, a avut o iniţiativă pe săptămână.