Topește grăsimea din jurul taliei cu „Dieta Războinicului”. O siluetă trasă prin inel mâncând pe săturate

"Dieta Războinicului" este un regim de slăbit elaborat pe principiul postului intermitent, metodă care-ți permite să mânânci pe săturate și să slăbești în același timp.

21 ian. 2022, 19:54
Topește grăsimea din jurul taliei cu „Dieta Războinicului”. O siluetă trasă prin inel mâncând pe săturate

„Dieta Războinicului” este un regim de slăbit ce se bazează pe postul intermitent și a fost dezvoltat de fostul soldat în forețele israeliene și specialistul în fitness, Ori Hofmekler. Dieta este în esență o perioadă prelungită de post, urmată de o perioadă scurtă de hrănire, în care puteți consuma o varietate de alimente sănătoase.

Hofmekler a creat „Dieta Războinicului” în 2001, după ce ani de zile s-a observat pe sine și pe colegii săi din forțele speciale israeliene.

Dieta cu merdenele. Mihaela Bilic a dezvăluit cum să scapi de kilogramele în plus şi să mănânci ce îţi place

Această dietă ce are la bază sistemul de post intermitent, a devenit o practică populară în toată lumea datorită rezultatelor pozitive și al unui număr de studii privind pierderea în greutate.

Postul intermitent este o perioadă în care nu vă hrăniți aproape deloc urmată de o perioadă în care vă alimentați. Spre deosebire de postul religios, în timpul acestei diete puteți consuma alimente „de dulce”, cum ar carnea sau lactatele.

Dieta Războinicului implică un post timp de 20 de ore și apoi o perioadă de 4 ore în care vă puteți consuma alimente.

Ideea este să consumați  85% până la 90% din calorii în această fereastrăde 4 ore. Rația zilnică recomandată în „Dieta Războinicului” poate fi de 1.800 de calorii pentru cineva care are un plan tipic de gestionare a greutății de 2.000 de calorii sau până la 2.700 de calorii într-o singură ședință pentru o persoană activă care are nevoie de 3.000 de calorii pe zi.

Dieta Războinicului – Ce poți mânca?

Cei care urmează „Dieta Războinicului” vor se vor abține de la mâncare 20 de ore în timpul zilei și peste noapte, iar apoi vor mânca în timpul unei ferestre de patru ore.

În timpul perioadei de post, Hofmekler sugerează să consumați porții mici de lactate, ouă fierte tari și legume crude. De asemenea, puteți bea băuturi cu zero sau cu conținut scăzut de calorii, cum ar fi apă, cafea și lapte.

Este o idee bună să consumați câteva porții de fructe și legume pe parcursul zilei pentru a vă asigura că obțineți suficiente vitamine și minerale esențiale.

Nu există restricții în timpul ferestrei de hrănire de 4 ore. Deși asta înseamnă din punct de vedere tehnic că nu poți mânca decât pizza, se recomandă să consumi alimente sănătoase, bogate în nutrienți, cum ar fi fructele, legumele și proteinele.

Alimentele din cereale integrale, cum ar fi pâinea de grâu încolțit, quinoa, orezul, bulgurul și fulgii de ovăz sunt toate opțiuni excelente pentru a vă alimenta în timpul celor 4 ore în care vă puteți hrăni. Proteinele, precum și lactatele crude și bogate în grăsimi sunt puternic încurajate. Hofmekler este un fan al brânzei, iaurtului și laptelui crud.

Dieta Războinicului – Ce trebuie sa stii

În timpul perioadei de post de 20 de ore, ar trebui să consumați doar calorii minime. Când este timpul celor 4 ore pentru hrănire, puteți mânca, în esență, oricât de mult doriți, până la sfârșitul celor patru ore. Puteți determina fereastra de hrănire pe baza unui interval de timp care funcționează bine pentru dvs., dar majoritatea oamenilor își păstrează acest interval pentru orele de seară.

Cum poţi slăbi cu „dieta leneşilor”. 8 paşi pentru a ajunge la greutatea ideală

În timpul intervalului de alimentație de 4 ore, Hofmekler sugerează să te concentrezi pe grăsimi sănătoase și porții mari de proteine, în special surse de proteine ​​din lactate, cum ar fi brânza și iaurtul, notează verywellfit.com.

Nu este nevoie să numărați caloriile dacă urmați sugestiile lui Hofmekler și vă concentrați pe alimentele neprocesate.

Alimente permise: Fructe si legume, Cereale integrale, Produse lactate crude și pline de grăsime, Proteine ​​animale și vegetale, Băuturi fără calorii

Alimente interzise: Alimente procesate bogate în zahăr, Alimente procesate cu conținut ridicat de sodiu, Băuturi bogate în zahăr