Câţi bani au câştigat anul trecut Elvis Presley şi Marilyn Monroe

Michael Jackson a "încasat" anul trecut 170 de milioane de euro şi conduce ierarhia întocmită de Forbes pentru al doilea an consecutiv.

RomaniaTV.net
26 oct. 2011, 08:55
Câţi bani au câştigat anul trecut Elvis Presley şi Marilyn Monroe

Seria topurilor Forbes continuă cu o ierahie a bogaţilor care nu mai sunt în viaţă şi, pentru al doilea an consecutiv, primul loc din clasament este ocupat de Michael Jackson. Anul trecut, de pe urma artistului mort în 2009 s-au câştigat aproximativ 170 de milioane de dolari, Megastarul ocupând, totodată, poziţia a doua pe topul vedetelor pop, în viaţă sau decedate, cu cele mai mari încasări în ultimele 12 luni.

Pe locul al doilea în acest inedit top al bogaţilor se clasează Elvis Presley, cu venituri de 55 de milioane de dolari. Actriţa americană Marilyn Monroe, care a murit la vârsta de 36 de ani, în 1962, a „câştigat” 27 milioane de dolari, iar pe locul 4 se clasează creatorul american de benzi desenate Charles Schulz, decedat în 2000, cu venituri de 25 milioane de dolari în ultimele 12 luni.

Pe locurile 5-6 se află, la egalitate Liz Taylor (a murit în martie 2011, la 79 de ani), şi John Lennon, cu venituri de 12 milioane de dolari. Pe locurile următoare se află savantul Albert Einstein (10 milioane de dolari), scriitorul american Theodor Seuss Geisel (9 milioane de dolari), chitaristul Jimi Hendrix (7 milioane de dolari), scriitorul suedez Stieg Larsson (7 milioane de dolari), actorul american Steve McQueen (7 milioane de dolari), compozitorul american Richard Rodgers (7 milioane de dolari), chitaristul britanic George Harrison (6 milioane de dolari), actriţa americană Bettie Page (6 milioane de dolari) şi artistul american Andy Warhol (6 milioane de dolari).