Topul celor mai aglomerate metropole: Oraşul în care se petrec anual 12 zile de muncă în trafic

Londra a fost ales cel mai aglomerat oraș din Europa, șoferii britanicii petrecând 96 de ore în trafic, adică echivalentul a 12 zile de muncă (opt ore pe zi – n.r).

25 aug. 2015, 13:26
Topul celor mai aglomerate metropole: Oraşul în care se petrec anual 12 zile de muncă în trafic

Capitala Marii Britanii a ajuns pe primul loc în acest an, depășind Bruxelles-ul, arată The Telegraph. Analistii de la Inrix au declarat că șoferii londonezi au petrecut cu 14 ore mai mult în trafic în 2014 față de 2013.

Londra s-a clasat pe locul opt în 2011, pe al treilea în 2012 și pe al doilea în 2013. Acum, ocupă primul loc în acest top. Astfel, șoferii din capitala Angliei petrec anual 96 de ore în trafic, adică timpul de lucru din 12 zile, în timp ce șoferii din Manchester pierd în acest fel doar 52 de ore pe an.

Garrett Emmerson, de la Transport for London, a declarat că există creșteri fără precedent în rândul populației, iar acest lucru combinat cu creșterea economică și creșterea numărului de construcții și clădiri duce la un trafic mai mare.

La nivel de țară, cea mai aglomerată este Belgia, ai cărei șoferi petrec 58 de ore pe an în trafic. Aceasta este urmată de Olanda (45 de ore petrecute anual în trafic), Germania (35 de ore petrecute anual în trafic), Luxemburg (38 de ore petrecute anual în trafic) și apoi Marea Britanie (30 de ore petrecute anual în trafic).