Topul celor mai bune branduri de maşini. Ce autoturisme sunt preferate de şoferi

Specialiştii de la The Car Expert au analizat părerile a peste 10.000 de şoferi privind maşinile noi vândute în Marea Britanie. Cele mai multe branduri preferate de cumpărători sunt fabricate în Europa.

28 mart. 2022, 11:52
Topul celor mai bune branduri de maşini. Ce autoturisme sunt preferate de şoferi

Topul celor mai bune branduri de maşini. Potrivit datelor colectate de către specialiştii de la The Car Expert în martie 2022, foarte puţine companii americane mai vând maşini în Marea Britanie. Se pare că britanicii nu mai preferă Cadillac, Chevrolet, Crysler, Dodge sau Lincon.

Topul celor mai bune branduri de maşini

În analiza celor de la The Car Expert, companiile din Rusia şi China au fost excluse. Maşinile produse de către companiille ruseşti nu intră  în top, din cauza războiului din Ucraina şi a sancţiunilor impuse actorilor economici şi nu numai. În ceea ce priveşte China, brandurile auto nu au reuşit încă să pătrundă în Marea Britanie (MB). Se preconizează că abia în 2023 se va întâmpla acest lucru.

Citeşte şi E jale pe Autovit! Ce s-a întâmplat cu prețurile mașinilor second-hand diesel și pe benzină, peste noapte! Disperați să le vândă, proprietarii au scăzut prețurile enorm!

Republica Cehă ocupă primul loc în topul ţărilor care produc cele mai bune maşini în Marea Britanie, cu un rating de 76,4% de la cumpărători. Se pare că Škoda este pe placul britanicilor, datorită preţului mic şi a fiabilităţii autovehiculelor produse, conform Mediafax. 

Suedia se află pe locul doi. Volvo şi Polestar se bucură de un rating de 74,1%.

Germania este pe locul trei, cu un rating de 73%, fiind urmată Spania, Marea Britanie, Statele Unite.

România ocupă abia locul 7, având un rating de 68,3%. Este urmată de Coreea de Sud, Italia, Japonia. Codaşa clasamentului este Franţa, cu un rating de 65,9%.

Cele mai bune branduri de maşini

Specialiştii de la The Car Expert au analizat 46 branduri de maşini, iar topul este ocupat de cele mai prestigioase nume din industria auto.

1. Alpine, Franţa

2. Ferrari, Italia

3. Rolls-Royce, MB

4. McLaren, MB

5. Porche, Germania

8. Lamborghini, Italia

9. Bentley, MB

10. Škoda, Cehia

Cele mai proaste branduri auto 

1. Smart, Germania

2. Subaru, Japonia

3. Abarth, Italia

4. Jeep, SUA

5. MG, Marea Britanie

6. SsangYong, Coreea de Sud

7. Fiat, Italia

8. DS Automobiles, Franţa

9. Genesis, Coreea de Sud

10. Maserati, Italia

Citeşte şi Într-o ţară fără autostrăzi şi cu oraşe sufocate de gaze de eşapament şi poluare, românii îşi cumpără în disperare maşini! Înmatriculările de mașini noi au crescut cu peste 56% în ianuarie