Topul celor mai bune licee din București. Iată spre ce se îndreaptă elevii cu rezultate remarcabile

Topul celor mai bune licee din București s-a schimbat în ultimii ani. Elevii se orientează după notele de intrare pentru a decide ce unitate de învățământ e cea mai potrivită pentru media pe care o are.

20 mai 2022, 09:45
Topul celor mai bune licee din București. Iată spre ce se îndreaptă elevii cu rezultate remarcabile

Topul celor mai bune licee din București.

Conform datelor publicate de Inspectoratul Școlar al Municipiului București, pe baza mediilor de la specializarea matematică-informatică, bilingv engleză, clasamentul e puțin diferit față de alți ani.

Topul celor mai bune licee din București. Colegiul Naţional „Sfântul Sava“ este și anul acesta primul în acest top. E printre cele mai râvnite licee din București, elevii pot intra cu o medie de admitere de 9,84 la profilul matematică-informatică, bilingv engleză. La acelaşi liceu, pe locul al doilea ca medie de admitere este profilul ştiinţele naturii, unde s-a intrat cu media 9,73, în timp ce la matematică-informatică, ultima medie a fost 9,64. La profilul filologie, ultima medie a fost de 9,51. Pentru acest colegiu vor fi disponibile 208 locuri la admitere.

Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr”, profilul matematică – informatică este pe locul al doilea, cu media 9,79. Pe locul al treilea se află Colegiul „Spiru Haret” – 9.62, iar pe 4 este Colegiul Naţional „George Coşbuc”, cu o medie de admitere de 9,55.

Citește și Evaluare naţională 2022. Ce elevi ar putea intra fără examen de Capacitate la cele mai bune licee

Colegiul Naţional „Tudor Vianu”, care până de curând era pe locul 1 sau 2, a ajuns pe locul 5 în acest an, cu media ultimul admis de 9,52. Pe locul numărul 6 se află Colegiul Naţional „Grigore Moisil” la care s-a intrat cu media 9,50 la matematică-informatică. Acesta este urmat de Colegiul Naţional „I.L. Caragiale” mate-info 9,41, Colegiul Naţional „Iulia Hasdeu” mate-info bilingv engleză – 9,30 şi Colegiile Naţionale „Cantemir Vodă” şi „Gheorghe Şincai“ mate-info bilingv engleză – 9,27.

Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” nu mai e printre primele locuri, așa cum ne-a obișnuit, ci a ajuns pe 12, unde anul trecut la mate-info intensiv engleză cu 9,23, acesta situându-se pe locul 12 după Colegiul „Ion Creangă”, unde ultima medie a fost 9.29.

Topul celor mai bune licee din București. Cum sunt repartizați elevii în funcție de medie

Elevii vor fi repartizaţi la licee pe baza mediei calculată ca medie ponderată între media generală la Evaluarea Naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.

Cum se calculează media de admitere

MA = 0,2 x ABS + 0,8 x EN

MA = media de admitere

ABS = media generală de absolvire a claselor V-VIII

EN = media generală obţinută la Evaluarea Naţională

Citește și O nouă materie opțională în liceele din România: ‘Istoria Revoluției din 1989 și a schimbării de regim din România’