TOPUL celor mai difuzaţi artişti români în 2014. Află cine este pe primul loc

Interpreții de muzică pop Smiley și Connect-R și artistul Mihai Mărgineanu sunt artiștii români cei mai difuzați în 2014, potrivit unui top prezentat vineri de CREDIDAM (Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiștilor Interpreți) în cadrul unei conferințe de presă.

16 ian. 2015, 17:11
TOPUL celor mai difuzaţi artişti români în 2014. Află cine este pe primul loc

În urma încheierii repartiției banilor cuveniți membrilor CREDIDAM pentru difuzările din 2014, Smiley se situează pe primul loc, cu peste 130.000 de lei, urmat de Connect-R cu peste 120.000 de lei și Mihai Mărgineanu cu peste 100.000 de lei.

În clasamentul prezentat se mai află Matteo cu peste 100.000 de lei, cei doi membri ai trupei Fly Project — Daniel Deneș cu peste 90.000 de lei și Tudor Ionescu cu peste 85.000 de lei, Andra — peste 82.000 de lei, Loredana — peste 74.000 de lei, DJ Sava — peste 67.000 de lei, Lora — peste 60.000 de lei, și membrii formației Holograf — fiecare cu peste 58.000 de lei.

„Noi am făcut o situație individuală și respectăm acest principiu”, a declarat directorul general al CREDIDAM, Ștefan Gheorghiu.

El a precizat că deși există artiști care au mai multe secunde de difuzare pe unele posturi de radio sau televiziune, contează foarte mult ce acoperire au acele posturi și sumele pe care le livrează acestea către CREDIDAM.

„Dacă ești difuzat pe un post de televiziune și de radio care plătește sume foarte mari, poți lua sume mai mari decât cineva care este difuzat mai mult, dar pe posturi mai mici”, a afirmat Ștefan Gheorghiu.

În topul prezentat de CREDIDAM se află doar doi actori, Mihai Bobonete și Mihai Mărgineanu, ambii cu peste 100.000 de lei.

Actrița Carmen Tănase, membră în Comisia Permanentă Specială a CREDIDAM, a susținut că prezența actorilor în acest top este redusă deoarece aparițiile la teatru nu sunt contorizate iar aparițiile la tv sau în reclame sunt reduse.

„În privința actorilor sfera este destul de redusă, deoarece discutăm doar de actorii care apar în seriale tv sau în reclame. Ei nu sunt foarte mulți, sunt puțini, din păcate. Apariția la teatru nu are cum să se contorizeze pe un soft. Sumele pe care actorii le primesc nu sunt foarte mari. Comparativ cu muzica, sunt mult, mult mai mici. Seriale nu prea mai sunt, sunt doar redifuzări, care se plătesc mult mai puțin decât o primă difuzare”, a declarat Carmen Tănase.

Vicepreședintele Consiliului Director al CREDIDAM, Iulian Vrabete, a completat spunând că una dintre cauzele pentru care actorii nu primesc la fel de mulți bani este și faptul că „foarte mulți dintre producătorii de seriale tv „pot condiționa apariția de renunțarea la anumite drepturi”.

„Este dreptul fiecăruia de a renunța sau nu la anumite drepturi. De aceea sunt foarte puțini actori în top”, a adăugat Vrabete.

Citeşte şi Banii marilor artişti care au murit, blocaţi în conturile CREDIDAM