Topul celor mai enervante sunete din lume VIDEO

Sunetul unghiilor pe tablă nu este cel mai enervant din lume. Asta au descoperit cercetătorii de la Universitatea din Newcastle, care au realizat un top al celor mai neplăcute zgomote pentru urechea umană.

RomaniaTV.net
12 oct. 2012, 14:11
Topul celor mai enervante sunete din lume VIDEO

Dacă până acum credeaţi că zgomotul făcut de unghii pe tablă sau scârţâitul pantofilor pe podea sunt cele mai enervante sunete pe care le-aţi putea auzi, ei bine aflaţi că nu este aşa.

Un grup de oameni de ştiinţă britanici a făcut măsurători şi analize în urma cărora a stabilit că pe primul loc între cele mai neplăcute sunete din lume se situează sunetul unui cuţit frecat de o sticlă.

Studiul realizat de oamenii de ştiinţă britanici a luat în calcul reacţia creierului şi a corpului la diverse sunete.

Pe locul doi în topul sunetelor oribile figurează zgomotul produs de o furculiţă care loveşte un pahar, iar podiumul este completat de arhicunoscutul sunet al cretei pe tablă.

Pe locul patru figurează zgomotul făcut de o riglă care loveşte o sticlă, în timp ce sunetul făcut de unghii pe tablă este de-abia pe locul cinci.

Toate sunetele neplăcute au în comun faptul că se situează pe o frecvenţă între 2.000 şi 5.000 de herţi, care include şi ţipetele umane. Din 74 de sunete testate, cele mai puţin enervante au fost aplauzele.