Topul celor mai frecvente boli profesionale

De la praful inhalat la statul pe scaun, mulţi factori care ne înconjoară la locul de muncă pot duce, în timp, la apariţia unor afecţiuni, de multe ori cu efect definitiv. În România, media anuală a îmbolnăvirilor profesionale se situează în jurul a 1.118 cazuri, potrivit wall-street.ro.

RomaniaTV.net
24 iul. 2012, 16:18
Topul celor mai frecvente boli profesionale

Bolile infecţioase sunt provocate de agenti patologici infectiosi, transmisibili, care pot fi microbi, virusi, paraziti mono sau pluricelulari, sau fractiuni proteice (peptide).

Sindromul Raynaud, numit si sindromul mainilor si picioarelor reci, este caracterizat printr-o scadere continua a fluxului sangvin catre extremitati, in general catre maini, dar pot fi implicate si picioarele, degetele de la picioare, nasul, obrajii, urechile si barbia.

Sideroza se poate dezvolta la muncitorii din minele de fier, la operatiile de sudare in fier, fabricarea oxizilor de fier, pigmentilor cu oxizi de fier, la slefuirea metalelor din turnatorii si curatatorii.

Azbestoza este o afectiune pulmonara declansata de inhalarea pulberilor de azbest.

Bronhopneumopatia obstructivă cronică (BPOC) reprezinta un grup de boli cronice, ireversibile care determina dispnee (dificultatea respiratiei, gafaiala), din cauza faptului ca aerul nu este expirat corespunzator din plamani.