Topul celor mai ieftine apartamente construite în ansambluri rezidenţiale noi, în Capitală

Cele mai ieftine apartamente de două și de trei camere în ansambluri rezidențiale noi se găsesc în zonele Pipera, Băneasa – Sisești și Crângași, conform unui studiu efectuat de portalul imobiliar prin care se poate realiza achiziționarea unei locuințe pe cont propriu, direct de la sursă. Studiul vizează 26 de zone cu ansambluri de locuinţe noi în Capitală. 

19 sept. 2016, 06:38
Topul celor mai ieftine apartamente construite în ansambluri rezidenţiale noi, în Capitală

Studiul se bazează pe analiza prețurilor mediane solicitate pe metru pătrat util, fără TVA, pentru 668 de tipuri de apartamente de două și de trei camere disponibile la vânzare în ansamblurile rezidențiale din 26 de zone centrale, semicentrale și de nord ale Bucureștiului (Pipera, Băneasa – Sisești, Băneasa, Herăstrău, Aviației, Floreasca, Primăverii, Aviatorilor – Kiseleff, 1 Mai, Victoriei, Dorobanți, Lacul Tei, Calea Călărașilor, Decebal, Unirii, Nerva Traian, Ultracentru, Moșilor, Iancului, Tineretului, Vitan, Dristor, Titan, Crângași, Grozăvești, 13 Septembrie).

Pentru apartamentele noi de două camere, cele mai mici prețuri mediane solicitate se înregistrează în Crângași. Astfel de unități disponibile la vânzare în ansamblurile rezidențiale de aici au suprafețe utile de 45 – 69 de metri pătrați și au un preț median solicitat de 1.157 de euro pe metru pătrat util, informează Directimo.ro, primul portal imobiliar prin care se poate realiza achiziționarea unei locuințe pe cont propriu, direct de la sursă.

Conform sursei menţionate, la o diferenţă de preț de 45 de euro se află apartamentele de două camere din Pipera, disponibile în peste 10 ansambluri rezidențiale. În această zonă, suprafețele utile variază între 43 și 73 de metri pătrați.

Pipera se regăsește și în topul celor mai ieftine apartamente noi de trei camere, cu un preț median solicitat de 1.165 de euro pe metru pătrat util. Locuințele tricamerale din această zonă dispun de suprafețe utile generoase, situate între 69 și 127 de metri pătrați.

Locul doi este ocupat de Băneasa – Sisești, unde un apartament de trei camere are o valoare medie de 1.249 de euro, raportată la metru pătrat util. Suprafețele utile ale acestor tipuri de unități variază de la 55 la 108 metri pătrați.

La polul opus se află zona exclusivistă Primăverii, unde în prezent apartamentele de două și de trei camere au prețuri mediane solicitate de 4.072, respectiv 4.159 de euro pe metru pătrat util.
Pipera, zona cu unele dintre cele mai mici prețuri la apartamentele noi dintre zonele analizate, prezintă cele mai multe dezvoltări rezidențiale din centrul, semicentrul și nordul Bucureștiului. Aceasta reunește 20 de ansambluri, în care sunt dispuse 3.298 de unități locative.

Zonele analizate în studiu sunt: Pipera, Băneasa – Sisești, Băneasa, Herăstrău, Aviației, Floreasca, Primăverii, Aviatorilor – Kiseleff, 1 Mai, Victoriei, Dorobanți, Lacul Tei, Calea Călărașilor, Decebal, Unirii, Nerva Traian, Ultracentru, Moșilor, Iancului, Tineretului, Vitan, Dristor, Titan, Crângași, Grozăvești, 13 Septembrie.