TOPUL celor mai nesigure oraşe din Europa. Unde se situează Bucureştiul

Calitatea vieţii în orice ţară scade semnificativ atunci când siguranţa personală este în pericol. Aşa se întâmplă atunci când trăieşti într-un loc marcat de crime şi alte infracţiuni, şi există teama de atentate teroriste. 

RomaniaTV.net
02 ian. 2017, 09:32
TOPUL celor mai nesigure oraşe din Europa. Unde se situează Bucureştiul

Mercer, una dintre cele mai mari firme de consultanţă de resurse umane din lume, a lansat Indexul anula de Calitate a Vieţii, unul dintre clasamente referindu-se la zonele sigure în care să trăieşti şi să lucrezi.

În clasament apare oraşe pe baza datelor din 2015, astfel că recentele atacuri teroriste din Europa nu au fost contabilizate. Acestea vor fi luate în considerare pentru clasamentul de anul viitor.

TOPUL celor mai nesigure oraşe din Europa, conform Business Insider

12. Paris

11. Londra

10. Bucureşti

9. Zagreb

8. Riga

7. Roma

6. Madrid

5. Budapesta

4. Sofia

3. Atena

2. Belgrad

1. Kiev. 

Cele mai sigure orașe din lume se află în vestul Europei

În ciuda problemelor de securitate din ultimii ani, calitatea vieţii în Europa de Vest rămâne cea mai înaltă din lume. Viena este în continuare pe primul loc, pentru a optulea an la rând. Este urmat de alte două oraşe din spaţiul germanofon, Zurich, pe locul 2 şi Munchen, pe 4. Singurele oraşe din afara Europei care intră în top 5 sunt Auckland, din Noua Zeelandă şi Vancouver, din Canada, scrie digi24.ro.