Topul celor mai periculoase aeroporturi din lume VIDEO

În cele mai periculoase aeroporturi din lume, chiar şi cei mai experimentaţi piloţi au emoţii.

RomaniaTV.net
19 mart. 2012, 14:44
Topul celor mai periculoase aeroporturi din lume VIDEO

Pe primul loc în topul realizat de jurnaliştii de la The Telegraph se situează aeroportul Paro din Bhutan. Înconjurat de piscurile falnice ale munţilor Everest, Paro este unul dintre cele mai provocatoare aeroporturi din lume pentru piloţi. Poate de aceea doar opt piloţi din lume au certificate pentru a ateriza aici.

Medalia de argint o primeşte aeroportul Matekane din Lesotho. Aeroportul este situat în munţi şi nu este recomandat celor cu inima slabă. Matekane are o pista foarte scurtă, de doar câteva sute de metri.

Pe podium a urcat şi aeroportul Saba, din Insulele Caraibe. Acesta dispune de una dintre cele mai scurte piste din lume, care are aproximativ 400 de metri. Piloţii compară aterizarea pe aeroportul din Saba cu una făcută pe un portavion.

Aeroportul din Gibraltar a intrat în top datorită modului bizar în care a fost construit. Cea mai aglomerată şosea din insulă, trece de-a dreptul prin aeroport, despărţindu-l în două mari secţiuni. Din acest motiv, s-au amplasat bariere, care opresc traficul auto ori de câte ori decolează sau aterizează vreun avion.

Nu multe aeroporturi sunt mărginite de ţărmurile Oceanului Atlantic şi de plaje pline cu turişti veniţi să se bronzeze. Aeroportul Internaţional Princess Juliana din Saint Maarten se poate lăuda însă cu aceast lucru. Totuşi, pe lângă zgomotul asurzitor, au fost nenumărate cazuri când curenţii extrem de puternici produşi de avioane, au răsturnat maşinile de pe şosea.


loading...