Topul momentelor dificile din relaţia de cuplu şi sfaturi să le depăşeşti

Orice relaţie de cuplu traversează momente de suişuri şi coborâşuri. Important este să ştiţi să depăşiţi perioadele grele şi să puteţi fi împreună, şi la bine, şi la greu, până la adânci bătrâneţi.

RomaniaTV.net
14 iun. 2013, 20:11
Topul momentelor dificile din relaţia de cuplu şi sfaturi să le depăşeşti

1. Abstinenta sexuala

Indiferent ca este vorba de gestionarea unor probleme din afara mariajului sau de disparitia atractiei, viata sexuala a cuplurilor este influentata de ele. Cand traversezi perioade de genul, „Sexul, ce-i aia?” incercarea de refacere a intimitatii poate fi o lupta majora, sustine psihologul Harriet Lerner.

„A existat un timp in care eram neinteresata de sex, ceea ce ma intrista si nu doar pentru ca sexul ma bucura, insa si pentru ca-mi lipsea sentimentul de intimitate. Dupa ce am experimentat unele frustrari am realizat ca antidepresivele erau de vina, iar medicul m-a ajutat sa gasesc o solutie care era benefica atat pentru sanatate, cat si pentru viata sexuala. Acum apreciez sexul chiar mai mult decat inainte”, isi aminteste Claire M., 34 de ani.

Indiferent ca este vorba despre lipsa somnului, probleme de sanatate sau emotionale, descoperirea cauzei este primul pas pentru a avea o viata sexuala activa din nou.

2. Cand trebuie luata o decizie importanta

Chiar daca este vorba de acceptarea unui nou job sau ca vreti inca un copil, doi oameni se pot transforma intr-o multime cand trebuie luata o decizie. Si in deciziile care nu va schimba viata, insa totusi importante, precum rearanjarea casei pot fi generatoare de stres.

„M-am ascuns de sotul meu pentru ca eram prea suparata si nu voiam sa ma intalnesc cu el, iar o prietena de-a mea a izbucnit in lacrimi in magazin din cauza sotului ei”, povesteste Lara S., 31 de ani.

In cazul unei decizii importante, faceti o lista cu motivele pro si contra apoi discutati-le impreuna. Pentru cele mai mici, incercati sa ajungeti la un compromis inainte de a incepe o disputa intr-un loc public si discutati calm si in particular.

Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro