Topul problemelor conjugale şi rezolvarea lor

Care sunt cele mai frecvente probleme ale cuplurilor căsătorite şi ce poţi face pentru a le soluţiona? Găseşte răspunsurile în cele de mai jos.

RomaniaTV.net
24 iun. 2013, 06:48
Topul problemelor conjugale şi rezolvarea lor

1. Frecventa sexului

Frecventa sexului este probabil cea mai raspandita problema in casnicie. Cuplurile casatorite fac sex mai rar din diferite motive: oboseala, stres, plictiseala etc. Ironia face ca sexul sa fie una dintre cele mai bune metode de a te elibera de stresul care te face sa iti pierzi apetitul sexual. Daca lipsa sexului devine o sursa aditionala de stres, atunci este o problema, iar pentru a o rezolva incearca sa elimini factorii de stres din viata sotiei: spala vase, fa curat si trimite copiii la bunici. O sa fii surprins ce efect va avea asupra partenerului o casa linistita si curata.

2. Impartirea sarcinilor in casa

Zilele in care fiecare partener isi stia clar responsabilitatile sunt demult apuse. Barbatii pot fi la fel de bine cei care gatesc, cat si femeile. In schimb, aceasta flexibilitate a condus la confuzie, atat femeia cat si barbatul nu mai considera o anumita activitate ca fiind “responsabilitatea sa”. Asta face ca impartirea sarcinilor sa devina una din problemele de top intr-o casnicie. Fii rezonabil: nu-ti lasa partenerul sa faca toata treaba in casa, ci incearca sa negociezi: daca tie nu-ti place sa speli rufele, roaga-ti jumatatea s-o faca. In schimb, tu ocupa-te de spalatul vaselor sau de curatenia in casa.

3. Partenerul nu se mai ingrijeste

Se mai intampla. Mai ales femeile, odata ce s-au maritat, isi pierd interesul sa se mai aranjeze mereu. Altele au probleme sa revina la greutatea initiala dupa ce au un copil. Exista numeroase explicatii, dar daca modul in care partenerul arata iti omoara libidoul, este cazul sa faci ceva, dar fara sa-ti superi jumatate. Incearca sa ii propui o activitate pe care s-o faceti impreuna, cum ar fi jogging sau sa mergeti pe bicicleta.

4. A avea sau a nu avea copii

Majoritatea femeilor (si unii barbati) vad copiii ca o consecinta necesara a casatoriei. A avea sau a nu avea copii este o decizie majora, probabil cea mai mare pe care o veti lua vreodata, asa ca daca partenerul ezita este de inteles.

A amana mereu momentul procrearii poate duce la probleme in cuplu si este alta problema majora in casnicie. Singura solutie este sa discutati serios si sa vedeti daca va permiteti un copil. De asemenea, ia in calcul varsta pe care o aveti; nu este bine sa fiti prea batrani, nici sa luati o decizie pentru care nu sunteti pregatiti.

5. Diferente in viziunea asupra educatiei unui copil

Ce fel de parinti veti fi? Diferentele in gandire pot produce tensiune in cuplu, mai ales daca unul din parinti are rolul activ si celalalt nu se implica deloc in educatia copilului. Cel mai important lucru este sa fiti uniti, sa aveti aceeasi atitudine in fata anumitor probleme si sa va asumati amandoi raspunderea pentru educatia celor mici.

Continuarea pe Lyla.ro.