Topul ruşinii. Cele mai urâte maşini fabricate vreodată GALERIE FOTO

În timp ce producătorii se bat să scoată pe piaţă cele mai puternice şi mai elegante maşini, e momentul să ne amintim de câteva dintre cele mai mari eşecuri din punct de vedere al designului.  

08 oct. 2015, 11:08

Specialiştii industriei auto alcătuiesc nu doar topuri cu cele mai frumoase maşini, ci şi cu cele mai urâte, scrie auto-bild.ro. Iată maşinile care nu lipsesc din nici un clasament al „urâtelor”. 

Volkswagen Thing

Mașina, care arată ca un automobil de teren neterminat, a fost vândută în SUA sub numele de Thing, Safari în Mexic și Pescaccia în Italia. Acesta a fost produs între 1968 și 1983 și arată groaznic.

Citeşte şi TOPUL CELOR MAI ECONOMICE MAŞINI. Ce model consumă 20 de lei la suta de kilometri

Pontiac Aztek

Pontiac Aztek s-a dorit a fi o mașină revoluționară. SUV-ul cu 4 uși a ieșit pe piață în 2001 și nu a rezistat decât 5 ani. În total s-au vândut puțin peste 100.000 de automobile. Oare de ce?

Corbin Sparrow

De Corbin Sparrow puțină lume a auzit. Mașinuța este electrică și este destinată unui singur pasager. Poate dacă erau doi, ar fi fost mai mulți oameni care se mirau de aspectul ei oribil.

Hyundai Tiburon

Botezat după rechinul Tiburon, Hyundai Tiburon a fost şi el un eşec estetic. Cel puţin primele modele fabricate în 1996. Ulterior, sud-coreenii şi-au mai revenit şi au mai investit în departamentul de creaţie.

Fiat Multipla

Produs între 1998 şi 2010, Fiat Multipla s-a dorit a fi o maşină de familie. Din păcate, doar familia Bundy s-ar fi simţit bine într-un astfel de automobil. Cu farurile distanţate şi capota alungită, Multipla părea în trafic un extraterestru printre pământeni.

Citeşte şi DIESELGATE. Volkswagen a găsit vinovaţii pentru scandalul emisiilor de noxe. Cine sunt suspecţii

Ford Granada

Fabricat între 1972 si 1994, Ford Granada a fost un eşec estetic. Conform specialiştilor, cea mai urâtă versiune s-a scos pe piaţă între 1975 si 1980. Cu o grilă în formă de V, a doua generaţie de Ford Granada semăna mai degrabă cu un tractor.

Nissan Cube

Nissan Cube vine din era modernă. Maşina lansată pe piaţa din Statele Unite în 2009 a fost multă vreme ţinta ironiilor americanilor. Deşi a fost adus şi în Europa în 2011, din pricina „succesului” înregistrat, Nissan Cube se mai vinde doar în Japonia. Cum arată? Mulţi l-au comparat cu un ardei umplut.