Topul salariilor încasate de şefii jandarmilor din toate judeţele României

Una din categoriile sociale care se afla in prim-planul mediatic al acestor zile este, fara indoiala, cea a jandarmilor.

RomaniaTV.net
24 ian. 2012, 06:23
Topul salariilor încasate de şefii jandarmilor din toate judeţele României

Econtext a realizat harta nationala a salariilor cu care sunt platiti jandarmii din Romania. Mai exact, sefii jandarmilor din fiecare judet: inspectorii sefi, cei care conduc unitatile de jandarmerie. Este vorba despre salariile pe care le-au incasat acestia in anul 2010, acestea fiind cele mai recente date.

Media nationala a retributiilor cu care sunt platiti sefii jandarmilor este de 5165 lei/luna. In privinta extremelor, acestea variaza intre 2.887 lei pe luna si 7.103 lei pe luna. Astfel, cel mai mic salariu il primeste inspectorul sef al jandarmeriei din Harghita. Este vorba despre maiorul Dan Iamandi, care primeste, in medie, 2.887 lei pe luna. Acesta este singurul jandarm sef care este platit cu mai putin de 4.000 de lei.

La polul opus, cel mai ‘dolofan’ salariu este incasat de Marian Ureche, inspectorul sef al Jandarmeriei din Constanta. Veniturile sale salariale corespund sumei de 7.103 lei pe luna.

Citeşte mai mult pe Econtext