Topul ţărilor cu cei mai fericiţi locuitori. Românii, mai nefericiţi decât moldovenii

Publicat: Joi, 05 Aprilie 2012 13:09 // Actualizat: Joi, 05 Aprilie 2012 13:57 // Sursa: RTV.net

România este pe locul 80 în topul ţărilor cu cei mai fericiţi locuitori, potrivit unui raport despre fericirea globală publicat săptămâna aceasta de Earth Institute, din cadrul Universităţii Columbia. Moldovenii sunt mai fericiţi decât românii, ei ocupând poziţia 75 a topului.

Foto: news.nationalpost.com

Bulgarii sunt printre cei mai nefericiţi oameni din lume, arată studiul dat publicităţii în Marea Britanie. Potrivit studiului, doar cetăţenii din opt state africane şi din Haiti sunt mai nefericiţi decât vecinii noştri.

Bulgaria şi Haiti, care a fost afectată de un cutremur devastator, în 2010, sunt singurele ţări din afara Africii de pe lista nefericiţilor.

De cealaltă parte, Danemarca este cea mai fericită ţară din lume, urmată de Finlanda şi Norvegia. Oameni din aceste state au venituri de 40 de ori mai mari faţă de cei din ţările cele mai nefericite. În plus, speranţa de viaţă a fericiţilor este mai mare cu 28 de ani.

Australienii, iralndezii şi americanii ocupă locurile 9, 10 şi 11 în topul cetăţenilor fericiţi, în timp ce Marea Britanie este pe locul 18. 

Rusia este pe locul 76 în raportul asupra fericirii globale. Cei mai nefericiţi cetăţeni pot fi găsiţi în zona sub Sahariană, în Togo, Benin, Republica Central Africană şi Sierra Leone.

Topul a fost creat de ONU, folosind date din sondaje realizate între 2005-2011 în 156 de ţări.

Topul complet poate fi vizualizat pe issuu.com.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
tari locuitori fericiti top tari cetateni fericiti top tari fericite top tari ONU
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8286
RON
05 Apr
noapte 6 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H